Olšovecké okruhy - 28.4.2019 - výsledky

01.05.2019 10:00

Na sobotu 28.4. letos připadl devátý ročník závodu Olšovecké okruhy. Jezdí se na mírně zvlněném okruhu, jedno kolo závodu měří asi 6,3 km a převýšení je kolem 50-60m. Takže spíše rychlostní záležitost. Závod v naší kategorii je vypsán na 8 kol tedy asi 51 kilometrů. Pro mě je to pěkná příležitost provětrat intenzity, takže i když to není můj šálek kávy, na začátku sezóny není k zahození. Navíc je to blízko a závod je skvěle zorganizovaný s pěkným zázemím.

Jen to počasí letos moc cyklistice nepřeje. V sobotu ráno bylo pod mrakem a mírně foukalo od západu. Teploty ráno byly kolem 10°C a kolem poledne se vyšplhali ke 13°C. Žádné velké teplo. Naštěstí závod jsme odjeli po suchu, krápat začínalo až kolem druhé odpoledne, kdy začali dojíždět závodníci závodu hlavních kategorií, ale my už jsme měli po vyhlášení a odjížděli jsme.

Závod jsem po loňské zkušenosti pojal tak, že jsem se celou dobu závodu snažil pohybovat na špici a rozjíždět nástupy. Jenže musím se přiznat, že mě to letos moc nešlo. Z počátku jsem se cítil dobře, ale v druhé půlce závodu jsem se necítil moc dobře a začali mě tuhnout nohy. Samozřejmě jsem to nevzdal a bojoval až do konce.

Spurtovalo se z velké skupiny, ale mě to už moc nešlo a v posledních desítkách metrů se mě doslova zastavili nohy. Bylo z toho jen celkové dvanácté místo a pátý flek v kategorii.

Naši kategorii vyhrál Mojmír Daňhel, druhý spurtoval Ivoš Odvárka a na třetím místě dojel Robert Skřeček. Soupeřům gratuluji! Ani já jsem nakonec neodjížděl s prázdnou. Odvážel jsem si dvě rychlostní prémie, které se mě podařilo urvat díky aktivitě v závodě.

Přikládám jako obvykle nezbytnou porci informací:

Závěrem patří velký dík kolektivu organizátorů závodu TJ Sigma Hranice v čele s ředitelem závodu Pavlem Vývodou. Závod mají perfektně zmáknutý a až na tu neoznačenou díru v asfaltu ve Stříteži, bylo všechno na jedničku s hvězdičkou. Svědčí o tom i vysoká účast závodníků. Navzdory nepříznivému počasí se na start závodu ve všech kategoriích postavilo 212 závodníků.

Nakonec moc děkuji Mirkovi a Edovi za doprovod a fotodokumentaci!

Zpět