Okolo Uničova - výsledky

26.08.2013 13:35

V sobotním teplém, ale větrném počasí jsem si po dlouhé době vyzkoušel krátký hromadný závod. Jel se v rámci Moravského poháru s názvem Okolo Uničova. Závodilo se na 10 km dlouhém okruhu s jedním stoupáním k sanatoriu Paseka. Kromě pěkného úseku nového asfaltu mezi Sanatoriem a Pasekou se jelo převážně po hrbatém a flikovaném asfaltu nevalné úrovně, navíc v poměrně hustém provozu. Organizátoři měli sice křižovatky dobře obsazené, ale pro některé řidiče holt představuje skupinka cyklistů na silnici cizí element a podle toho se k nim chovají. Naštěstí se, pokud vím, nikomu nic zlého nestalo.

Průběh závodu, jak už to na podobných akcích bývá, byl hodně hektický. Dělení balíku probíhalo nejen v závěrečném stoupání každého okruhu, který náš balík absolvoval celkem sedmkrát, ale také čerstvý nárazový severovýchod, který obzvláště v druhé polovině okruhu hodně zlobil.

Hektická byla z mého pohledu především první tři kola, kdy docházelo k častým nástupům a pole se dělilo. Několikrát jsem chytil díru a musel si to sjíždět. Pěkně je to vidět na přiloženém záznamu z  Polaru . Zbytek závodu jsem absolvoval v druhé skupince. Sice se občas objevily nějaké nástupy, ale žádný nebyl úspěšný. Také já jsem se o jeden pokusil v závěrečném okruhu, ale též bez náležitého efektu. O pořadí se tedy bojovalo v závěrečném prudkém stoupání, kde ještě navíc vadil vítr.

V závěrečném spurtu se pořadí několikrát měnilo a pro mě z toho ve finále byla bronzová příčka v kategorii C. Dojezd v kopci měl být mou výhodou. Jenže nejsem silovým jezdcem, ale především mám problém s načasováním. Ačkoli to vím, neudržím nervy na uzdě a nastupuji moc brzo ke své škodě.

Naši kategorii C vyhrál letošní suverén Libor Homola a na druhém místě dojel Marek Chuděj. V cíli jsme byli v čase 1:59:14, asi tři minuty za vedoucí skupinkou. Celkovým vítězem se stal Jan Svoboda v čase 1:56:26. Všem soupeřům posílám ještě jednou velkou gratulaci!

Jako doprovod se mnou byla osvědčená dvojka Pavel Bonta a Eda Pospíšil. Předávali mě pití a fotili. Kluci moc díky!

Na závěr přikládám výsledkovou listinu kategorie C a odkaz na oficiální výsledkové listiny na webu Moravského poháru.

Zpět