Okolo Pastvin - výsledky

11.06.2014 12:22

Další z podniků letošního ročníku Moravského poháru, silniční závod Okolo Pastvin, vyšel na krásnou slunečnou neděli. Na závod jsme vyrazili společně s Edou Pospíšilem a Mirkem Miklášem brzo ráno. Přece jen je to pro nás kus cesty. K restauraci Na Vleku v Pastvinách jsme dorazili krátce po osmé ráno, takže jsme v pohodě stihli začátek prezentace. Měl jsem pak dost času na pořádné rozjetí před závodem, při kterém jsem si alespoň z části prohlédl trať.

Náš balíček kategorie C tentokrát startoval samostatně v 10:05. Před námi byla trať namotaná v osmičce kolem Pastvin, s tím, že naše kategorie absolvovala jednou celou osmičku plus jednou jen spodní smyčku. Tudíž nejvýživnější stoupání z Mladkova přes Petrovičky k polským hranicím (parametry: 3km/200m) jsme měli vyjet dvakrát.

Už v úvodních stoupáních prvního kola se nám dařilo zvýšeným úsilím na špici postupně eliminovat soupeře a do druhé smyčky prvního kola jsme najížděli v pěti. Další selekce se podařila v prvním stoupání za Mladkovem a do posledního kolečka jsme najížděli jen ve trojici. Posledním odpadlíkem ze skupinky byl nakonec třetí muž v pořadí naší kategorie Petr Novák, který nevydržel Liborovo ostré tempo na špici v začátku druhém stoupání za Mladkovem. Já jsem sice s Liborem Homolou vydržel až do konce, ale ve finiši na pásce pak prokázal Libor lepší předpoklady do spurtu a po zásluze vyhrál. Oběma soupeřům ještě jednou velká gratulace!

Co se týká samotného závodu, musím pořadatelům vyseknout hlubokou poklonu. Tohle byl zatím jeden z nejhezčích závodů v rámci MP, kterého jsem se zúčastnil. Skvělá a hodně náročná trať na pěkných silnicích s kvalitním povrchem byla dobře značená a na všech klíčových místech obsazena pořadateli. A k tomu zasazená do nádherného prostředí Podorlicka, prostě paráda! Samozřejmě, že osobně bych dal přednost společnému startu s kategorií B a tím pádem delší trati, ale to je spíše osobní preference. Tenhle závod má ode mě palec nahoru!

Co se týká průběhu závodu, doporučuji shlédnout přiložený záznam z mého Polaru. Nebyla to žádná selanka, ale pěkný mazec. V průběhu 65km jsme vystoupali 1100 výškových metrů průměrnou rychlostí 34km/h.

Děkuji členům svého doprovodu za podporu a ještě jednou organizátorům závodu z Cyklo Janoušek, Žamberk za skvělý zážitek.

Závěrem přikládám výsledkovou listinu naší kategorie. Ještě přikládám odkaz na pěknou fotogalerii od organizátorů.

Zpět