Okolo Pastvin - 12.6.2016 - výsledky

17.06.2016 18:34

V neděli 12. června jsem se opět po roce vydal do Pastvin, abych se zúčastnil závodu Moravského poháru. Jenže letos to spíše byla úlitba bohům. Závod se za poslední tři roky značně proměnil a z původně hodně náročného terénního profilu se přesunul na jednak horší silnice, ale především do mírného profilu. Jenže díky absenci silničního Rampušáka, to byla jediná dostupná akce, kde jsem si mohl ještě před odjezdem do Alp trochu zazávodit. K mému nemilému překvapení, po roce se opět měnila trať a opět to nebyla pro mě vítaná změna. Jak se později ukázalo při závodu, trať zdaleka nedosahovala atraktivity a náročnosti bývalých okruhů. Jediné krátké ostřejší stoupání mezi Těchotínem a Studeným (647m/66m - stoupání průměr 10,2%) to bohužel nedožene i když alespoň něco. Navíc na úzkých, klikatých a nepříliš kvalitních silnicích to moc bezpečné nebylo, ale je třeba pochválit organizaci závodu, která byla na dobré úrovni a všechna důležitá křížení a odbočky byly pokryté regulovčíky.

Na závod mě doprovázeli Mirek Mikláš a Eda Pospíšil. Klukům moc děkuji a Edovi ještě zvlášť za fotky.

Na startu se překvapivě sešlo hodně příchozích a tak byla maličko tlačenice o čísla. Naštěstí se organizátorům podařilo vše vyřešit a start proběhl jen s několikaminutovým zpožděním. Naše kategorie odstartovala krátce po desáté asi pět minut po béčku. Jak jsem předpokládal, závodilo se hlavně na stojce za Těchotínem. I když i mírné stoupání z Pastvin k Mladkovu se jezdilo ostře a docházelo na něm k redukci vedoucí skupiny. Do třetího kola jsme najížděli ve čtyřech a poslední kolo na stavu nic nezměnilo. Rozhodovalo se v závěrečném spurtu, který byl v mírném stoupání hned za sjezdem k hrázi. Najížděl jsem do něj na první pozici a chtěl jsem zkusit zachytit nástup ostatních ve skupině. Jenže jakmile se v první polovině stoupání začali dostávat přes mně udělal jsem úplně nesmyslnou chybu a shodil jsem moc do těžka. Než jsem to stihl napravit, měl jsem ztrátu desítek metrů a tak jsem to vzdal a závěr jen volně dojel na čtvrtém místě.

Tak moc jsem závěr závodu dlouho nepokazil. Nejsem sice spurter a tato disciplína mě nikdy moc nešla, ale abych takhle zmatkoval, to se mně vážně dlouho nestalo. Prostě ostuda. No, alespoň jsem si zase po delší době zazávodil. :-)

Závod naší kategorie ve spurtu vyhrál Jan HAUF, který na posledních metrech přeskočil druhého v pořadí Libora Homolu. Na třetím místě byl Oldřich Tesař. Soupeřům blahopřeji!

Jak už jsem předeslal výše, na závod dorazilo hodně příchozích závodníků. Myslím, že zrušení silniční verze Rampušáka na tento zájem asi mělo nemalý vliv. Druhá věc, která mě překvapila, bylo poměrně vysoké procento závodníků, kteří závod nedokončili. To bych na tak mírném traťovém profilu nečekal.

Výsledkový servis:

Zpět