Okolo Lanškrouna - Skuhrov - výsledky

26.08.2014 17:09

Dalším podnikem Moravského poháru, kterého jsem byl letos účasten, byl 23. ročník závodu Okolo Lanškrouna. Závod pořádá pan Jan Ruščák ve spolupráci s firmou Cyklosport Dvořákovi. Start a cíl závodu je situován do Skuhrova, kousek za Lanškrounem, na vrcholu pěkně drsného kopce (1,7km/160m).

Počasí bylo, dá se říct už typické pro poslední dekádu – zataženo, zima a deštivo. Při prezentaci jsme jen mrzli ve studeném západním větru, těsně před startem se přidal déšť. Na startovní čáře jsme se klepali jak ratlíci.

Náš skromný balíček dvanácti otužilců vypustili pořadatelé na trať něco po desáté. První kolo jsme se drželi pohromadě a já si dával pozor, abych se zase někde neudělal na tom mokru. Nicméně během prvního kola alespoň ustal déšť.

Na začátku prvního výjezdu na Skuhrov jsem se držel za Liborem, ale těsně pod vrcholem mě začal Libor odjíždět a já měl tak ztuhlé nohy, že jsem na to nedokázal zareagovat. Do druhého kola jsem tak najížděl se ztrátou desítek metrů a navíc v horní otevřené pasáži jsem nedokázal v protivětru zrychlit a Libora doskočit. Jel jsem tedy sám, ale stále jsem měl Libora na dlouhých úsecích na dohled. V rovinaté pasáži po sjezdu jsem dojel odpadlíka z béčka a v posledním brdku před Ostrovem jsem měl Libora tak na tři sta metrů.

To mě povzbudilo a pral jsem to naplno. Možná proto jsem v Ostrově přehlédl odbočku a mastil jsem to stále rovně až na konec obce, kde mě to vyhodilo po krátkém stoupání vpravo na hlavní cestu. To jsem už věděl, že je zle a rychle jsem se vracel po hlavní zpátky na trať. Regulovčíci na křižovatce za Ostrovem koukali, odkud jsem se tam vzal.

Na začátku druhého stoupání do cíle jsem poté dojel Vaška VodičkuMirkem Hornem. Také se divili, kde jsem se tam vzal. Rychle jsem jim ale odjel a do třetího kola najížděl opět sám, ale už bez ambicí na bednu. Přede mnou nikdo nebyl, takže mě bylo jasné, že to už bude jen o dojetí.

Na tom samém úseku, jako v druhém kole, jsem opět dojel stejného odpadlíka z béčka. Byl to Pepa Říha a velice se divil, že mě opět vidí a prý se lekl, že jsem mu dal kolo. Pod kopec jsme dojeli spolu a v posledním stoupání jsem mu trochu odjel.

Výsledný čas 1:49:38 je ostuda a stačil na deváté místo. Můj letošní nejhorší výsledek na Moravském poháru. Můžu si za to sám. Nemůžu prostě na trati, kterou nemám najetou, jezdit takhle nepozorně. Pěkně jsem se vytrestal. Podle mapy jsem si přidal asi tři kilometry, což odpovídá záznamu z mého Polaru.

Druhá věc je samozřejmě ta, že jsem tentokrát odpadl Liborovi hodně brzo. Vůbec mě to nejelo a v kopci jsem se hodně trápil. Těžko říct, jestli je to důsledek pádu před týdnem v Opočně. Přece jen ta naraženina na levém boku ještě dost bolí, nebo už začínám být unavený po letošní náročné sezóně. Uvidím, jak mě to pojede za týden v Králíkách na časovce. Snad se ještě dokážu zmátořit, doufám.

Naši kategorii vyhrál sólovým výkonem Libor Homola s časem 1:40:16, v nejlepším čase závodu! Béčkaři jeli stejnou trať a jejich vítěz byl o čtyři sekundy pomalejší a to jeli ve skupině! Libore velká gratulace!

Na druhém místě dojel Dušan Orálek a třetí byl Mirek Drahovzal. Soupeřům blahopřeji!

Velké poděkování patří organizátorům závodu, i když já bych na křižovatku v Ostrově přece jen někoho postavil. Tam to svádí projet ji rovně. Jinak ale moc díky za pěkný závod. Snad jen bych se přimlouval za spojení balíků B a C. Jinak se závod velice rychle stává pro hodně lidí časovkou.

Děkuji svému doprovodnému týmu. Eda Pospíšil a Mirek Mikláš na kopci pěkně vymrzli. Takže po závodě jsme se raději hned sbalili a zamířili do teplejších krajin.

Výsledkový servis:

Zpět