Mamut tour 2011 - Přerov

16.05.2011 21:40

První letošní silniční maraton je za mnou a zbývá bilancování. Závod nebyl bez překvapení. Mě překvapilo, jak dobře jsem jej zvládl, organizátory zase nebývalý zájem závodníků. Ti pak nestačili ty davy odbavit a start musel být o čtvrt hodiny odložen. Nás, co jsme už stáli ve startovní bráně to nepotěšilo, ale nic než čekat nezbývalo. Čekání na start nám organizátoři zpestřili vystoupením mažoretek.

Balík byl tedy patřičně velký a řídl během závodu jen pozvolna. Mě se dařilo držet v popředí až do druhého výjezdu na Tesák. Tam jsem ale chytil odlepa a už jsem to nesjel. Zabojoval jsem a nakonec uhájil předposlední místo v první dvacítce. V kategorii, jako již tradičně, na mě zbylo druhé místo za vynikajícím Pavolem Polievkou. Pavol vyhrál již potřetí a zaslouženě si odnesl svou sošku mamuta. Na třetí místo si dospurtoval Pavel Kuda, který má letos skvělou formu.

Dlouhou trasu letos dokončilo 135 závodníků. Od roku 2005, co Mamuta jezdím, to byla největší účast, jakou jsem tady zažil. Počasí příjemné jarní, déšť nás zastihl až na bedně. Pak si to však vynahradil a vyhnal nás hned po vyhlášení nejlepších na cestu k domovu.

Můj doprovod fungoval bezvadně a patří jim velký dík. Konkrétně osvědčená již dvojka, Pavel Bonta a Eda Pospíšil. Kluci moc díky!

Na stránkách Roadcyclingu je pěkná fotoreportáž, tož kuknite.

Celkové výsledky na dlouhé trati jsou k nahlédnutí zde. Výsledky v kategorii M40 jsou tady.

Pro zvědavé přikládám záznam z Polaru. Bohužel jsem měl výpadky v měření rychlosti, tudíž v záznamu chybí nějaké kilometry. Měření tepu ale běželo bez závad.

 

 

 

Zpět