Le Mans 24 2012, Šaratice - výsledky, reportáže

15.09.2012 10:35

Tradiční 24-hodinový cyklistický závod Le Mans 24, který se řadí v našich končinách k nejstarším a  může se pyšnit mezinárodní účastí, se konal letos již po devatenácté v malebné vesničce jménem Šaratice, poblíž které vyvěrá pramen stejnojmenné minerální vody-průtahovky. Na letošním ročníku se v kategorii jednotlivců sešla opravdu vybraná společnost ultramaratonců, a tak průběh a především výsledky závodu tomu odpovídaly.

Organizační tým v čele s Tomášem Francem, který převzal po roční přestávce štafetu po Adamovi Konečném, se zhostil své role celkem dobře. I když ne vše se jim povedlo tak jak by si asi představovali, přeji jim výdrž a nadšení i do dalšího ročníku.

Měl jsem tu čest postavit se na start a také úspěšně absolvovat celý závod. Jeho průběh v naší kategorii byl dramatický a dosažené výsledky napovídají, že se urputně závodilo od začátku do konce. Celkovým vítězem se stal slovenský závodník Richard Meleg. Já jsem se probojoval na druhé místo. Třetí místo patří Svaťovi Božákovi, českému vynikajícímu ultramaratonci, který mimo jiné letos jako první čech v historii pokořil trať ulramaratonu RAAM.

Mezi ženami dominovala Olga Stehlíková, která v závěrečném finiši strhla vítězství na svou stranu před Marií Tomáškovu. Pro třetí místo mezi ženami si dojela Anna Holášková.

Celková výsledková listina jednotlivců je k dispozici zde.

Všem soupeřům posílám touto cestou ještě jednou velkou gratulaci a uznání za dosažené výkony!

Opravdu velké poděkování patří mému doprovodnému týmu ve složení: Hanka Ebertová, Irena Prokešová & Tomášek, Pavel Bonta. Špičková úroveň podpory, která se mi od nich dostává, mě žene vpřed a je pro mě velkou motivací. Mrzí mě, že se mi nepovedlo jejich velké úsilí přetavit do vítězství.

Závod byl letos představen i prostřednictvím Regionálního studia ČT v Brně. Redaktorka Ivana Gambová připravila o závodu sérii reportáží:

  • krátká reportážUdálostech v regionu z 11.9.2012 – report o Le Mans 24 začíná v čase 20:45
  • článek ve zpravodajství ČT Brno
  • poslední z reportáží by měla být odvysílána 20.9.2012 na programu ČT4 v pořadu Sport v regionech.

To je zatím vše. Slibuji, že bude ještě moje osobní reportáž a fotogalerie. Usilovně na tom pracuji.

Zpět