Krušnoton, Teplice - výsledky, fotogalerie

10.08.2015 08:25

V sobotu 8. srpna jsem absolvoval svůj letošní poslední maratonský podnik, teplický Krušnoton. Ten den panovali v Krušných horách a okolí v pravdě tropické podmínky. Odpolední teploty se v Teplicích pohybovali kolem 40°C. Závod se pro mě z počátku vyvíjel velmi dobře a až na metu 40 km do cíle jsem se držel v druhé skupině kolem pátého místa, pak jsem však dostal velkou krizi, a od posledního bufetu jsem jel sám a stoupání na Lukov a sedlo Milešov jsem jel na morálku. I díky svému doporvodu, který mě byl vždy na blízku jsem moc neztratil a do cíle dorazil v čase 8:12:31 na celkovém osmém místě. V kategorii jsem dosáhl svého letošního prvního vítězství na maratonu v kategorii, což mě velmi potěšilo.

V prvé řadě musím velmi poděkovat svému doprovodnému týmu ve složení Irena Prokešová, Tomáš Mrázek a Petr Bělič. Jak je patrné v připojené fotogalerii, měli to v ten parný den sami dost těžké, přesto mě zajistili perfektní servis a pomohli mě závod zdárně dokončit. Moc a moc děkuji! Také moc děkuji Ivošovi za zajištění doprovodného vozidla.

Blahopřeji všem závodníkům, kterým se podařilo v extrémním počasí, které na trati panovalo, závod dokončit. Z více jak stovky závodníků na startu se cíle dočkalo 83 maratonců. Zvlášť blahopřeji svým soupeřům na bedně. O další místa v naší kategorii se sváděl boj v závěrečném spurtu, kde si nejlépe počínal David Minařík, který si dospurtoval pro druhé místo. Třetí místo vybojoval Pavel Kuda, který o dvě a půl vteřiny odsunul na čtvrté místo Bedřicha Průchu. Soupeřům blahopřeji ke skvělým výsledkům a děkuji za krásný závod!

Na závěr chci poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci závodu. Navzdory extrémním podmínkám vše běželo jak na drátku a především byla ze strany organizátorů vidět všudypřítomná snaha poskytnout účastníkům maximální servis. Kropení vodou na Flájích, posílení pitných bufetů na trati a navíc motohlídky, které rozváželi vodu přímo na trati. Co se týká organizace závodu, zabezpečení trati a zázemí závodu nemá Krušnoton v současné době mezi českými maratony konkureci, ačkoli je ze všech nejmladší. Především však zaslouží velkou pochvalu za to, že drží královskou maratonskou trať. Nejen za to, ale i za nádherný závodní zážitek moc a moc děkuji!

Závěrečný výsledkový servis:

Zpět