Krušnoton 2011 - Teplice - výsledky

08.08.2011 17:49

Máme ze sebou výlet do Teplic a mou první účast na maratonu Krušnoton. Dlužno podotknout, že trať závodu je krásná, ale nesmírně těžká. Myslím, že co se trati týče, může se Krušnoton směle porovnávat s Králem Šumavy a to jak obtížností, tak přitažlivým prostředím. Dlouhé výjezdy na hřeben a stejně tak dlouhé sjezdy z hřebene, prověří dokonale schopnosti každého závodníka. Partie vedoucí po hřebeni Krušných hor pak nabízejí krásné a nevšední výhledy. Že se vlastně jedná o začínající podnik, tak prakticky nebylo patrné, až na některé drobnosti. Nicméně bylo vidět, že na zabezpečení trati organizátoři tvrdě zapracovali. Tolik regulovčíků na křižovatkách jsem snad jinde neviděl. Pro bezpečí závodníků bylo uděláno maximum možného. Přeji organizátorům, aby jim nadšení a zápal pro věc vydržel a jejich maraton se stal pravidelnou zastávkou silničních maratonců.

Ačkoli to v pátek nevypadalo s počasím zrovna růžově, sobota byla ve znamení slunečného až oblačného počasí, ale bez deště. Jediné, co nám kapku znepříjemňovalo zážitek ze závodu, byla ranní mlha a odpolední dusno. Odstartovali jsme úderem sedmé hodiny a až na 42. kilometr jsem se držel s čelem, kde se vytvořila asi 15-ti členná vedoucí skupina. Ve stoupání na Sněžník, je to až trapné, mě opět postihl defekt. Musel jsem měnit duši a ztratil několik minut. Pak jsem si to sjížděl a bojoval až do konce. Byl z toho čas 8:13:53, celkové 8. místo a vítězství v kategorii. Na druhém místě v naší kategorii dojel Martin Černý a třetí místo uhájil Pavel Sucharda, oba z KC Brno.

Velkou pochvalu zaslouží můj doprovodný tým ve složení Ivo Prokeš, Irena Prokešová a Tomášek. V neznámém prostředí se dobře zorientovali, takže s pitím jsem v tom horku neměl žádný problém a navíc udělali hodně pěkných fotek. Ty nejpovedenější z nich si můžete prohlédnout v galerii.

Přikládám k nahlédnutí oficiální výsledkové listiny: celkové pořadí a pořadí dle kategoriií.

Pro představu, jak jsem Krušnotona zajel já, přikládám svůj záznam z polaru a podrobný profil trati.

 

 

 

 


 

 

Výtečná fotoreportáž je k vidění na RoadCycling.cz.

Zpět