Králická časovka - 13.5.2018 - výsledky

14.05.2018 19:07

Králická časovka, která se tradičně jezdí jako součást Moravského poháru, má sice podle parametrů mírný profil, ale je poměrně členitá. V první polovině se spíše stoupá, ale po obrátce na výjezdu z Heřmanic je to zpátky do cíle převážně z kopce. Zatáčky, časté změny sklonu a různé povrchy dělají ze závodu úplně jinou záležitost proti např. časovce Tři Dvory. Obtížnost trati částečně stírá rozdíly ve vybavení závodníků a akcentuje více schopnosti jezdce.

Na závod jsem vyrazil v podstatě v rámci předzávodní přípravy. První maraton se jede v Přerověposlední sobotu v květnu a já se potřebuji udržovat v kondici. Jako doprovod se mnou jeli Pavel Bonta a Eda Pospíšil.

Na trať jsem po důkladném rozjetí vyrazil v 10:57 a jel jsem naplno. Co také jiného, na trati dlouhé 15 km se v závěru počítá každá špatně projetá zatáčka a promeškané řazení. Jednoduše dvacet minut v plném nasazení. Jediné, na co si vzpomínám je pohled na stopky při obrátce. Otáčel jsem téměř přesně po jedenácti minutách, což mě přišlo celkem dobré. Výsledný čas 19:53,2 mě příjemně překvapil.

Nejlepšího času závodu se dopustil Mirek ŠVÁB časem 19:09,8. Já jsem celkově zajel desátý nejlepší čas, což mě stačilo na vítězství v kategorii. Na druhém místě v kategorii dojel Jacek Luczkiewicz a třetí místo obsadil Lubomír Horký. Soupeřům blahopřeji!

Závodu se celkem zúčastnilo 91 závodníků a závodnic. Přikládám jako obvykle nezbytnou porci informací:

Výsledné časy poměrně dobře korespondují s tím, co jsem zmínil na začátku. Minulý týden mě na časovce Tři Dvory Jacek porazil o 1:27, v Králíkách jsme si role vyměnili a tentokrát jsem já na něj najel 54 vteřin.

Poslední perlička na závěr. V roce 2014 jsem na tomto závodě a stejné trati zajel čas 19:53,8. Letos jsem se po čtyřech letech trefil na vteřinu stejně. Jediný rozdíl je v tom, že tenkrát mě ten čas stačil na třetí místo v kategorii C.

Závěrem patří poděkovat organizátorům závodu Klub přátel cyklistiky Králíky za pěkný podnik. Zabezpečení trati a organizace bylo jako obvykle na velmi dobré úrovni. Nejen, že objednali skvělé cyklistické počasí, ale i zpracování výsledků klapalo jak na drátkách. Navíc má závod pěkné zázemí na místním sportovním areálu.

Moc děkuji Pavlovi za doprovod a Edovi za fotodokumentaci.

Zpět