Král Šumavy, Klatovy - 24.8.2019 - výsledky, fotogalerie

28.08.2019 18:33

Král Šumavy – mezi cyklomaratonci vpravdě magický pojem. Osobně jsem zažil poslední čtyři ročníky silniční verze v klasickém formátu (2008-2011) a mám na ně nezapomenutelné vzpomínky. No a když přišlo na to, že letošní ročník je zařazený do seriálu RoadMaraton, nemohl jsem odolat. S doprovodným týmem ve složení Irča, Ondra a Mirek jsme v pátek vyrazili vstříc dobrodružství.

Nutno podoktnout, že dnešní podoba Krále je na hony vzdálená klasické variantě. Jde v podstatě o organizovanou cyklojízdu s měřenými úseky (horské časovky). Je to důsledek neuvěřitelné arogance moci, která tento úspěšný sportovní podnik během několika let prakticky zadusila. Ozvěny těchto zhůvěřilostí se bohužel promítly i do letošního ročníku, kdy již vydané povolení na měřené úseky č. 3 (Zhůří) a č. 4 (Vysoký hřbet), bylo napadeno nějakým pomateným spolkem a organizátoři byli nuceni na poslední chvíli hodně improvizovat, aby se akce vůbec mohla konat. Osobně se hluboce skláním před organizátory z Triatlon klub Klatovy, kteří už osmý ročník drží silničního Krále v téhle okleštěné podobě při životě.

Závod sám proběhl v přátelské a pohodové atmosféře. Moc jsem nevěděl, jak se k závodu postavit a jakou jet taktiku. Takže jsem první polovinu absolvoval v malé skupince, ze které jsem ve stoupání na Zhůří, které se jelo mimo závod, maličko odjel a druhou polovinu trati jsem absolvoval sólo. Ani moc nelituji, alespoň jsem měl možnost se po Šumavě více porozhlédnout a oživit vzpomínky na známá místa. Počasí vyšlo parádně, ráno bylo teplé a přes den bylo sice teplo, ale žádné vedřiny. Možná, že jsem mohl jet jinak a více odpočívat, ale to by mě asi nebavilo.

Součtem časů ze čtyř měřených úseků 1:13:07 jsem obsadil celkové 8. místo a v kategorii 50+ jsem byl třetí. Naši kategorii vyhrál Josef VEJVODA a druhé místo si vyjel Pavel KOPÁČ. Celkově nejrychlejšího času 1:08:12 dosáhl Jiří REEH z Klatov. Celkově druhý Michal SMOLKA svým výkonem potvrdil dominanci v letošním ročníku Road MARATON. Všem soupeřům posílám velkou gratulaci!

Poslední a největší díky patří mému skvělému doprovodnému týmu! Byli jste skvělí, moc děkuji! Velké díky Mirkovi za zajištění doprovodného vozidla, které si také sám odřídil. Irči a Mirkovi děkuji za parádní fotodokumentaci. Ondrovi děkuji za obsluhu během závodu a  v cíli.

Závěrem souhrn všech dostupných informací:

Zpět