Krakonošův cyklomaraton - 29.7.2017 - Trutnov - výsledky, fotogalerie

02.08.2017 18:13

V sobotu 29.7. jsem se rozhodl pro účast na Krakonošově cyklomaratonuTrutnově. Byla to moje v pořadí třetí účast na tomto nejkratším maratonu v rámci seriálu 53x11 Marathon Cup. V loňském roce jsem po dvou opravách defektu skončil mimo pódiové umístění, ale letos to na reparát moc nevypadalo. Mám málo závodních kilometrů a konkurence v mé kategorii je velká. Zatím se mě letos na maratonech nedaří. Chtěl jsem si ale letos ještě zazávodit a tak jsem cestu do Trutnova podstoupil. Doprovázeli mě jako obvykle Pavel Bonta a Eda Pospíšil, můj spolehlivý a oddaný doprovodný tandem.

V sobotu se udělalo ukázkové cyklistické počasí a tak se na start dlouhého závodu (145 km) postavilo úctyhodných 358 závodníků. Letošní závod se jel na maličko odlišné trati, proti loňsku. Přibylo několik kilometrů a ubylo trochu výškových metrů. Ovšem obě klíčová stoupání na Pomezní boudy a na Pražskou boudu zůstala v kurzu. Stejně je to spíše závod a maratonské parametry nemá trať ani náhodou.

Myslím, že závod jsem na své současné možnosti zajel docela dobře. V závěru z toho bylo celkové 35. místo s časem 4:07:49. V kategorii jsem obsadil páté místo. Na cílové rovince mě předjel Jiří Fiala a vybojoval si čtvrté místo v kategorii. Na vítěze kategorie jsem v cíli ztrácel 2:42.

Naši kategorii vyhrál skvělým výkonem František LANDA, druhé místo patří Štěpánu Karbanovi a třetí příčku obsadil Bedřich Průcha. Všem soupeřům blahopřeji!

Ještě k celkové statistice závodu. Celkem 358 účastníků na dlouhé trati, klasifikováno 342 a z toho bylo 126kategorii 40-49.

Přikládám jako obvykle nezbytnou porci informací:

Ještě si dovolím připojit pár postřehů, které se probírali po závodě. Především je velká škoda, že takto dobře organizovaný závod postrádá dlouhou maratonskou trať. S ohledem na velký počet účastníků by se dlouhá trasa určitě obsadila. Dále jsem slyšel námitky na atraktivitu trati. Bohužel Krkonoše nemám proježděné, takže neznám jejich možnosti, ale zaslechl jsem připomínky k tomu, že přece v Krkonoších existuje daleko více pěkných kopců a silnic, a místo toho se jede nic-moc velká část mimo ně. Také vedení trati přes turistická centra asi není úplně ideální. Letos to na některých místech vypadalo dost děsně a já litoval chudáky řidiče, kteří kvůli nám trčeli v kolonách. Pak je pochopitelně nutné silně regulovat dopravu, což je zase organizačně náročné.

Nicméně organizátorům závodu ze Svazku obcí Východní Krkonoše a SK Cyklistika Trutnov, z.s. je třeba vyslovit velké poděkování! Závod má skvěle fungující zázemí a trať je výtečně zajištěná. Přeji organizátorům, aby jim i do dalších ročníků vydrželo nasazení a nadšení pro věc.

Poslední poděkování posílám svému oddanému doprovodnému tandemu, díky kluci! Edovi díky za fotodokumentci.

Zpět