Konec sezóny 2013 - definitivní!

16.09.2013 18:42

Aniž bych o to nějak zvlášť stál, v sobotu 14.9. kolem sedmé ráno pro mě definitivně skončila letošní závodní sezóna. Od Pavla Kudy jsem se v té chvíli dozvěděl, že polovina našeho čtyřčlenného družstva se zalekla nevlídného počasí za oknem a tedy pro časovku družstev VC Kaňkovský ve Třech Dvorech nás není dost. S tím se už nedalo prakticky nic dělat, do startu zbývaly tři hodiny. Tím pro mě letošní sezóna definitivně skončila. Děkuji Pavlovi za snahu. Do poslední chvíle se snažil náš start v časovce zachránit.

Po nedávném zrušení Svatováclavské časovky dvojic ze strany pořadatelů pro nevyhovující stav silnic v Količíně, tohle byla další jobovka.

Musím se přiznat, že mám poměrně velký problém pochopit, jak někdo může odvolat účast na závodě navíc jen kvůli špatnému počasí. Není mě jasné, jak si to dokáže sám před sebou obhájit.  Navíc, podle mého názoru, sám se tím ochudí o neocenitelnou zkušenost. Myslím si totiž, že každá závodní zkušenost i za špatných povětrnostních podmínek, je v konečném důsledku pozitivní. Kdy jindy si může závodník něco podobného vyzkoušet a naučit se jezdit i v nepříznivém počasí?

Pro mě to znamená, že si do konce září ještě trochu pojezdím, pokud bude pěkné počasí a v říjnu si dám volno. Přípravu na následující sezónu opět tradičně zahájím první týden v listopadu.

Ještě než se naplno vrhnu do přípravy, čeká mě zhodnocení letošní sezóny, která nebyla vůbec jednoduchá. O závěry se s Vámi určitě podělím.

No, abych nezapomněl, časovka družtev VC Kaňkovský se nakonec konala a zůčastnili se čtyři družstva. Odkaz na výsledky je ZDE.

Zpět