Hostýnská časovka - 29.5.2010 - Bystřice pod Hostýnem

02.06.2010 21:33

Moje první vystoupení na Hostýnské časovce, která je součástí silniční ligy pořádané oddílem Cyklo MXM Hulín, se povedlo. Počasí se opět, jako v případě Mamuta před čtrnácti dny, neskutečně vylepšilo (bohuže pouze na tento jeden den), takže závod proběhl za příznivého počasí.

Potvrdil jsem stoupající formu a časem 14:22 jsem se umístil na druhém místě celkového pořadí, když svou věkovou kategorii jsem vyhrál před Pavlem Kudou. S Pavlem jsem se letos už jednou setkal na bedně Mamuta v Přerově. Závodu se zúčastnilo celkem 72 závodníků. Závodilo se opravdu tvrdě, o čemž svědčí jednak minimální časové odstupy a také skutečnost, že všichni závodníci se vešli pod třicet minut. Vynikající výkon předvedl celkový vítěz Lukáš Josefík, kterému se podařilo odskočit a svým časem 13:32 tak atakoval zatím neotřesený rekord trati 13:26, který drží od loňska Libor Pohanka.

Závodu se zúčastnil také Patrik Bártík, vynikající ultramaratonec, který nedávno úspěšně dokončil velmi těžký podnik ve Slovinsku (DOS RAS Extreme). Blýskl se velmi dobrým časem 15:40.

Velký dík patří organizátorům z Cyklo MXM Hulín za bezchybný průběh celé vydařené akce.

Zpět