Hodnocení sezóny 2020

08.11.2020 17:28

Váhám, jak letos přistoupit k hodnocení uplynulé sezóny. Probíhající epidemie čínského viru letos přehlušila téměř vše ostatní. Je vlastně s podivem, že se vůbec nějaké závody uskutečnili. Závodit se začalo až v červnu a i tak se některé už naplánované akce ve finále nekonaly. Já jsem se soustředil především na závody Slezského poháru, ve kterém jsem chtěl dosáhnout na bednu ve své kategorii. Zpočátku to probíhalo velice dobře. Vyhrával jsem i v mé nejslabší disciplíně, časovce na rovině. Jako třetí závod v pořadí se konal Memoriál Aloise Dohnala v Suchdole nad Odrou. Zasukovaný řetěz v prvním kole mě vykopnul z pelotonu a bodová ztráta byla citelná. Zbytek závodů Slezského poháru jsem až na jednu výjimku, kterou byl mistrák v Petřvaldu, vyhrál. Hodně mě potěšilo vítězství v mistrovské časovce v Palkovicích. Bohužel v druhé polovině sezóny vypadlo několik dalších závodů z kalendáře a tak se mně už nepodařilo dohnat bodovou ztrátu, kterou jsem nabral díky své neúčasti na Mistrovství ČR ve Vimperku. V kategorii D jsem obsadil celkové druhé místo za vítězem Tomášem Galuškou.

Kromě závodů Slezského poháru jsem jel ještě Slavkovské radary, které se letos netradičně konali v květnu, zato byly hvězdně obsazené. Také jsem si nenechal ujít tradiční maraton Mamut tour v Přerově. Ten se také jel v netradičním červencovém termínu, ale já si dojel tradičně pro druhé místo v kategorii.

Dá se tedy říct, že na tu bídu, kdy se odjelo minimum závodů, to byla celkem úspěšná sezóna. Slavnostní vyhodnocení Slezského poháru se mělo konat v sobotu 14. listopadu, avšak současná omezení shromažďování jsou proti, tudíž by se mělo přesunout na začátek příští sezóny, pravděpodobně proběhne v dubnu příštího roku.

Závěrem tedy zbývá jen nabídnout souhrn všech relevantních dat, neboť statistika nuda je má však …:

Bude příští rok vůbec nějaká závodní sezóna?

Osobně doufám, že ano. Moje myšlenky se v současné době upírají spíše k tréninku, který bych chtěl se začátkem listopadu zahájit. Kdo ví, jak to budu zvládat při současných omezeních. Doufám, že do konce listopadu padnou alespoň ta nejtvrdší omezení. Aktuálně mě maličko trápí uzavření bazénu, s tím se zatím budu muset nějak vypořádat. Co týče příští sezóny, je to zatím hodně daleko, ale samozřejmě, především bych chtěl opět závodit. Uvidíme, zda k tomu bude v příštím roce příležitost.

Závěrem děkuji především a z celého srdce všem členům mého týmu. Letos se mnou jezdili Mirek Mikláš, Pavel Bonta a Eda Pospíšil. Jejich věrnost a ochota se vláčet se mnou po závodech je pro mě vždy obrovskou motivací a závazkem. V neposlední řadě velké díky mým podporovatelům, ať už mě podporují materiálně či morálně, vše se počítá a má velký vliv na moje výsledky.

Závěrečný dík posílám všem organizátorům cyklistických závodů. Bez jejich obětavé práce bychom neměli kde závodit. Velká čest a sláva jim!

Zpět