Hanka Ebertová - Nepál 2017

15.03.2018 18:22

Když mě před více jak rokem Hanka oznámila, že se chystá na trek do Himálaje kolem Everestu, ani mě to příliš nepřekvapilo. A mělo by! Hanka má tak těžký pohybový hendikep, že chodí jen s obtížemi. Jak zvládne pohyb ve vysokohorském terénu, bylo velkou neznámou. Jenže proti jejímu odhodlání a nadšení, jsem si nedovolil říct ani ň. Hanka už měla jasno: "budu celý rok trénovat chůzi a dám to!".

Nebudu dlouho napínat. Po roční přípravě Hanka do Nepálu odjela, zázračně zvládla celý trek a ve zdraví se vrátila zpátky. Bohatší o krásnou a drsnou zkušenost, která ji ve finále stála asi 7kg váhy. Nejvyšší velehory světa jí na chvíli otevřely svou náruč a dovolily vstoupit do jejich království. Nezapomenutelný zážitek v jednom z nejdrsnějších prostředí světa. Hluboce smekám!

Nebylo to samozřejmé a Hanka si skutečně musela sáhnout na dno svých sil a schopností, aby si svůj sen splnila a zasloužila. Myslím, že především důkladná příprava před odjezdem jí hodně pomohla a podle všeho se opravdu vyplatila.

Veškeré zážitky z této neuvěřitelné anabáze Hanka přetavila do reportáže a několika fotogalerií. V reportáži má jako obvykle skvěle skloubené osobní zážitky s rozsáhlou faktografií. No a fotky jsou kapitola sama pro sebe. Takže se pohodlně usaďte a nechte se pozvat do exotického a nevšedního prostředí nejvyšších velehor světa. Hanko díky!

Reportáž - Mount Everest na vlastní oči aneb další splněný životní sen!

Nepál 2017 - obyvatelstvo, zvířectvo a rostlinstvo

Nepál 2017 - hory

Nepál 2017 - život, kultura

Zpět