Double Mamut tour 2015 non-stop, aneb ultramaratonský test po sezóně

10.09.2015 18:38

V přípravě na ultramaraton ve Švýcarsku použila Hanka jako tréninkový záměr ideu dvakrát non-stop absolvovat trať silničního maratonu Krušnoton. To mě velmi inspirovalo, a začal jsem přemýšlet, že by mě něco podobného také zajímalo. Do Teplic to mám daleko, ale přímo za barákem mám k dispozici něco podobného, trať silničního maratonu Mamut tour. Není sice tak dlouhá a náročná, jako trať Krušnotonu, ale pro test ultramaratonské výkonnosti dozajista vhodná. Její parametry jsou 212 km / převýšení 3741 m, v případě dvojího průjezdu vycházejí pěkné parametry 420 km s převýšením cca 7400 metrů.

S ohledem na to, že jsem od Krušnotonu začátkem srpna prakticky nezávodil, měl bych být odpočatý. Pochopitelně, že nemám už nejlepší formu, ale v tomto případě by to nemělo hrát až tak velkou roli. Osobně bych se rád dostal pod šestnáct hodin, ale to nesmím chytnout žádnou krizi.

Pro účast jsem přemluvil Mirka Mikláše, který je ochoten se ujmout role doprovodu. Jelikož trať vede úseky, kde se autem nedostane, zvolil jsem variantu předem domluvených zastávek, kde na mě bude Mirek čekat a obslouží mě pitím, jídlem a oblečením.

Pokud vše vyjde dle mého plánu, vydám se od brány přerovského výstaviště na trať v sobotu 12. září kolem čtvrté hodiny odpolední. Hodlám absolvovat dvě kola, přičemž do druhého kola nepojedu až do Přerova, ale napojím se na trať v Radslavicích. Cíl bude opět u brány přerovského výstaviště. Pochopitelně, že zde dám poté vědět, jak to probíhalo a s jakým výsledkem.

Zpět