DOS RAS EXTREME 2014 startuje už 8.5!

06.05.2014 18:31

Do startu letošního ročníku cyklistického ultramaratonu DOS RAS EXTREME 2014 ve Slovinské Postojne zbývají jen dva dny. Na start se opět po třech ročnících, kdy se závodu účastnila v roli doprovodu, postaví Hanka Ebertová. Když mě po loňském ročníku, který absolvovala jako vedoucí mého týmu, oznámila svůj plán na návrat, ani mě to moc nepřekvapilo. Ultramaraton je jako silná droga. Kdo mu jednou propadne, jen těžko se loučí. Hance se navíc během „volna“ podařilo vyřešit nepříjemné a vleklé zdravotní obtíže s loktem a kolenem.

V jejím rozhodnutí jsem ji podpořil a tak se pozítří v šest hodin večer vydá už po čtvrté na trať jednoho z nejtěžších a také nejlépe obsazených ultramaratonů, který se navíc koná v nádherné a ultramaratonu zaslíbené zemi, Slovinsku. Její soupeřkou na trati bude zkušená slovinská ultramatonkyně Andreja Jagodič. Jak se bude závod vyvíjet a která ze závodnic uvidí cíl jako první, to se nechám sám překvapit. Průběh závodu bude možné sledovat tzv. on-line na webu závodu a pochopitelně, že aktuality z průběhu závodu se budou objevovat i na Hančiných stránkách.

Jako jediný český zástupce v mužské sólo kategorii se do závodu vydá Sváťa Božák. Také jemu přeji, aby se mu závod povedl a mohl být se svým výkonem spokojený. Stejně tak přeji úspěšné zvládnutí závodu dvěma slovenským zástupcům v sólo kategorii: Richardu Melegovi a Markovi Harčarikovi.

Česká vlaječka se ve startovní listině objevila ještě v kategorii dvojic. V páru si vyzkoušejí kvalitu slovinských silnic Jirka Hledík se Štěpánem Kavanem. Též jim přeji vydařený závod. Ve dvojici to pro ně bude premiéra a uvidíme, jak se s tím poperou.

Letošní ročník bude alespoň z mého pohledu poměrně zajímavý a bude na co „koukat“ a komu fandit. Let’s go DOS RAS EXTREME 2014!

Zpět