DOS RAS EXTREME 2013 - Slovinsko - odjíždíme

06.05.2013 13:51

Rok se sešel s rokem a před námi je naše druhá účast na ultramaratonu DOS RAS EXTREME 2013 ve Slovinsku. Startovní listina je proti loňskému roku poněkud chudší. Chybí v ní králové posledních dvou sezón Christoph STRASSER a Marko BALOH. Papírově nejsilnější se jeví Thomas RATSCHOB, který byl druhý  v roce 2011. Ve startovní listině je ale stále dost závodníků, které neznám a tudíž mohou překvapit. V sólo kategorii se na start postaví 39 závodníků, z toho jedna odvážná žena, šest závodníků v kategorii 50+ a v naší nejsilnější skupině je 32 startujících.

Já jdu letos do závodu s odhodláním podat maximální možný výkon a za úspěch bych považoval umístění v první desítce.

Do Postojné budeme odjíždět v noci 7.5. v mírně obměněné sestavě s jedním nováčkem na palubě. Já však věřím, že Mirek se osvědčí stejně, jako se osvědčil loňský nováček Michal, který letos jede v roli druhého řidiče. Tím si plníme nepsané pravidlo, že každý správný tým, má alespoň jednoho nováčka. Prý to nosí štěstí. Pokud tedy nezasáhne všetečná ruka osudu, tak odjedeme v tomto složení:

Hanka Ebertová vedoucí týmu, navigátor, fotograf, psychická podpora závodníka (leader výpravy, dovedete si představit někoho povolanějšího?)
Ivo Prokeš zástupce vedoucího týmu, řidič, catering, technika (opora výpravy, držák dobré nálady)
Michal Kaláb řidič, komunikátor, navigátor (smíšek výpravy)
Mirek Mikláš řidič, catering, technika (zelenáč výpravy)
Irena Prokešová catering, fotograf (dobrá duše výpravy)

Průběh závodu bude možné sledovat on-line na mapě. Doprovodné vozidlo závodníka je vybavené GPS zařízením, které umožňuje sledovat pohyb závodníka po trati. Odkaz na mapu bude po startu k dispozici na stránkách závodu: www.dos-extreme.si

Můj doprovodný tým bude mít k dispozici notebook s internetovým připojením a tak opět plánujeme zasílání aktualit a fotek během závodu. O jejich umístění na web se postará, stejně jako loni, spolehlivý Petr Janouš. Aktuality z průběhu závodu bude zveřejňovat v aktualitách na webu Hanky Ebertové: www.hankaebertova.cz.

Start začíná ve čtrvtek od 20:00. Startuje se individuálně ve tříminutových intervalech. Přesný startovní čas si vylosuji na slavnostní večeři ve středu a obratem jej zveřejníme v aktualitách.

Naše účast by nebyla možná bez přispění našich věrných sponzorů. Velké poděkování patří především našim hlavním sponzorům, firmám Knauf, BarčaTrans a Tufo. Za projevenou podporu děkuji firmám Dafit sportovní výživa a ATEX sportswear.

V neposlední řadě děkuji všem, kteří nám s přípravou pomáhali, ačkoli do Slovinska nejedou a samozřejmě všem příznivcům, kteří nám doufám budou držet palec až do konce.

Zpět