DOS RAS Extreme 2012 - výsledky

14.05.2012 21:16

Dnes v podvečer jsem konečně dorazil domů i já, patrně jako poslední z našeho týmu. :-)

Zažil jsem nejtěžší a nejzajímavější závod celé své dosavadní cyklistické kariéry. Počítám, že ještě nějakou chvíli bude trvat, než budu schopen objektivně zhodnotit jeho průběh. Nicméně jsem velmi spokojen s výsledkem, kterého se mě, za velkého přispění doprovodného týmu, podařilo dosáhnout. Závod sám o sobě je opravdu brutální, jak převýšením na neskutečných stojkách korunovaných výjezdem na průsmyk Vršič, tak nekvalitou cca poloviny silnic na trati. I když jsem tyto informace měl před startem od Hanky k dispozici, stejně mě obtížnost závodu dohnala až na samou mez a prožil jsem si několik krizí. Nejtěžší mě zasáhla koncem druhé noci. Dlouho jsem ji překonával a ztratil při tom hodně drahocenného času.

S výsledným časem 2 dny 2 hod. 41 min. (50:41) jsem obsadil v kategorii mužů do 50 let parádní 13. místo (a pak že třináctka je nešťastné číslo :-) ). V rámci závodu byl ještě hodnocen Robič cup čili časovka na Vršič. Na obávaný průsmyk jsem se vyškrábal za 1:27:49 v devátém nejrychlejším čase.

Úřední výsledky závodu: kategorie muži do 50 let, Robič cup.

Velmi se mně líbila práce doprovodného týmu. Všichni si sáhli hodně hluboko a pod vedením Hanky tým šlapal. Díky tomu jsme mohli planý zastávkový čas zkrátit na nejnutnější minimum. Navíc Hančiny zkušenosti mě neskutečně pomohli překonat problémy, které nás cestou potkali.

Moc děkuji našemu reportérovi Petru Janoušovi, který se během závodu staral o zveřejňování aktualit z průběhu na Hančiných stránkách.

Velké poděkování také patří všem fanouškům a příznivcům, kteří nás během závodu povzbuzovali.

Jakmile to bude trochu možné, zahájím práce na reportáži ze závodu. S Hankou jsme domluveni, že připraví svou reportáž, jak to viděla ona ze sedadla doprovodného vozidla. Sám jsem zvědav na její pohled na můj výkon na trati DOS RAS EXTREME 2012.
 

Zpět