DOS RAS EXTREME 2012 - Slovinsko - odjíždíme!

03.05.2012 19:39

Datum 10.5.2012 bude pro mě v letošním roce zřejmě tím nejdůležitějším dnem. O možnost startovat na jednom z nejlépe obsazených ultramaratonů na světě jsem usiloval několik let. Jenom možnost postavit se na start je pro mě splněním cyklistického snu. Že se podařilo dát dohromady doprovodný tým a nezbytné finance je také malý zázrak a velkou zásluhu na tom má především Hanka Ebertová. Samozřejmě nazapomínám na ostatní členy doprovodného týmu, z nichž většina už má svou ultramaratonskou premiéru za sebou, a kteří se zapojili podle svých možností a odborností v týmu. Vůbec všem pak vděčím za odvahu, pustit se do takového dobrodružství.

Přípravy na odjezd do Slovinska se dostávají do poslední fáze. Dolaďujeme poslední detaily a připravujeme vše nezbytné. Je toho opravdu hodně, co musíme mít sebou, a na nic se nesmí zapomenout. Klíčová otázka je pro nás navigace a organizace pohybu dvou doprovodných aut. Budeme se pohybovat v neznámém prostředí. Trať závodu poměrně často vede vedlejšími cestami, kde je navigace i s použitím GPS složitá. Takže se učíme trasu a kreslíme si ji do map. Máme sice sebou Hanku, která už trať zná takřka celou z paměti, ale ta nebude vždy všude a druhé auto se bude muset orientovat samo. Navíc řidiči se budou střídat, takže trasu se musejí naučit všichni bez rozdílu, včetně mě.

Pokud se nestane nic mimořádného a já věřím, že snad už proboha ne, odjedeme 8.5. večer v této sestavě:

Standa Prokeš

závodník (rád by)

Hanka Ebertová

vedoucí týmu, navigátor, krmič

Pavel Novák

navigátor, fotograf, náhradní řidič

Ivo Prokeš

řidič, catering, technika

Petr Bělič

řidič, catering, technika

Michal Kaláb

řidič, komunikátor, fotograf

Na poslední chvíli došlo v týmu ke změně. Vašek Čáp se nemůže z pracovních důvodů uvolnit a proto jej nahradí Michal Kaláb. Michal byl naše skryté eso v rukávu, taková naše KPZ-ka. Odbude si na ultra svou premiéru a čas odjezdu se rychle blíží. Takže musí do odjezdu vstřebat maximum informací, aby nám byl ve Slovinsku co platný. Nicméně je odhodlaný s námi odjet a já věřím, že to zvládne. Děkuji Ivošovi, který Michala do týmu přivedl a vyřešil tak velmi rychle opravdu naléhavý problém.

Odjíždíme 8.5. o půlnoci z Hradčan u Tišnova, kde se všichni během úterka sjedeme. Pokud půjde vše hladce, budeme ve středu ráno v Postojné. Na místě tak budeme mít dost času na dospání po noční jízdě a přípravu aut včetně vybavení ke startu. Závod odstartuje ve čtvrtek od 19:00 jednotlivě podle předem vylosovaného pořadí. Startovní pořadí se losuje den předem na slavnostní večeři.

Věřím, že naše účast nebude formální a předvedeme solidní sportovní výkon a snad jako bonus také nějaké pěkné umístění.

Průběh závodu bude možné sledovat on-line na mapě. Doprovodné vozidlo závodníka je vybavené GPS zařízením, které umožňuje sledovat pohyb závodníka po trati. Odkaz na mapu bude po startu k dispozici na stránkách závodu.

Můj doprovodný tým bude mít k dispozici notebook s internetovým připojením a tak plánujeme zasílání aktualit a fotek během závodu. Petr Janouš se pak postará o jejich zveřejnění na webu Hanky Ebertové.

Naše účast by nebyla možná bez přispění našich sponzorů. Velké poděkování patří především našim hlavním sponzorům, firmám Knauf, BarčaTrans a Tufo. Za projevenou podporu děkuji firmám Dafit sportovní výživa a ATEX sportswear.

Také děkuji všem, kteří nám s přípravou pomáhali ačkoli do Slovinska nejedou a samozřejmě všem příznivcům, kteří nám doufám budou držet palce až do konce.

Zpět