Domašov classic tour - výsledky

10.09.2013 13:24

Předpověď počasí slibovala na první zářiový víkend téměř letní počasí, což se beze zbytku naplnilo. V sobotu 7.9. jsem vyrazil s osvědčeným doprovodem tvořeným Pavlem Bontou a Edou Pospíšilem na svůj letošní poslední hromadný závod, kterým byly okruhy kolem Domašova nad Bystřicí. Závod s názvem Domašov Classic - Tour se jel v rámci Moravského poháru na 15 km dlouhém okruhu v okolí Domašova nad Bystřicí. Okruh je spíše kopcovitý, kdy nejtěžší tepové stoupání začíná ještě v Domašově směrem na Jívovou. Na každém okruhu jsme tak nastoupali skoro 200 výškových metrů. V závěru hlavního stoupání za Domašovem byl také umístěn cíl závodu. Svým profilem mě tedy byl okruh příjemný a navíc je umístěný v pěkné krajině. S povrchem silnic už to je horší. Krátké úseky pěkného nového asfaltu střídá regulérní tankodrom, který byl ve stoupání za Jívovou ještě zpestřený o čerstvě nafoukané kamínky. Takže v každém okruhu nás čekala „kamínková sprcha“ od kol. S tím se ale dá těžko něco dělat. Naštěstí jsem vše přestál bez defektu, ta což jistě vděčím i skvělým plášťovkám od Tufa.

Náš balík složený z kategoríí B a C měl předepsány čtyři okruhy, na které jsme vyrazili v deset hodin z náměstíčka před Obecním úřadem. První kolo proběhlo zahřívacím tempem ve velké skupině a muzika se začala tvrdit v druhém okruhu ve stoupání na Jívovou, když tempo rozjeli mladíci s ambicí na celkové umístění. Postupně se vytvořila vedoucí šestice jezdců a za nimi naše skupinka, ve které se celkem dobře spolupracovalo, takže vedoucí skupinu jsme měli na otevřeném úseku před Hraničními Petrovicemi vždy na dohled.

Drželi jsme si stále vysoké tempo a občas se i nastupovalo. Nejaktivnější v tom byl Olda Tesař, který mě párkrát pěkně zatopil, když nastoupil zrovna v době, kdy jsem chytal hák na konci skupiny. Naštěstí jsem si to vždy dokázal sjet.

Do cílového stoupání jsem najížděl v háku za Oldou a jel jsem za ním až na metu poslední pětistovky. Pak jsem za to vzal a snažil se ostatním odjet. Zadařilo se pouze částečně, Slávek Kábrt a Marek Chuděj se za mnou vyvezli a v poslední stovce šli přede mě. Pro mě to znamenalo druhé místo v kategorii právě za Markem, který mě na posledních metrech přespurtoval. Na třetím místě v naší kategorii dojel Petr Chaloupka. Soupeřům blahopřeji!

Ve výsledku to pro mě byl pěkný závod a druhé místo rozhodně potěšilo, i když přijít o vítězství pár metrů před cílem není dvakrát příjemné. Tak už to ale na těchto krátkých závodech chodí. Jsem naopak rád, že jsem měl možnost si takovou změnu „střihnout“ a zažít jiné závodění, než jaké znám z maratonů.

Vyhlášení před Obecním úřadem bylo pěkné, ale v následné tombole jsem tentokrát vyšel zkrátka. Závěrečné poděkování patří jak organizátorům, za dobře zvládnutou akci, tak i mému doprovodu, který také spolehlivě odvedl svou práci. V neposlední řadě děkuji za pěkné letní počasí, možná že  letos jedno z posledních.

K nahlédnutí přikládám výsledkovou listinu naší kategorie C a odkaz na oficiální výsledky na stránce Moravského poháru. Bohužel organizátorům se někam vytratili časy, takže je známo pouze pořadí. :-) Ještě přikládám odkaz na fotogalerii od Romana Krátkého. Nakonec obligátní záznam z mého Polaru, který pěkně dokumentuje průběh závodu z mé strany.

Zpět