Do vrchu Pusteven, Trojanovice - 18.9.2021 - výsledky, fotogalerie

21.09.2021 19:31

V sobotu 18. září pořádal Cyklistický klub Frenštát pod Radhoštěm tradiční závod DO VRCHU PUSTEVEN, letos ve verzi časovky jednotlivců. Ještě loni jsem tento podnik jel jako hromadný závod. Rozhodl jsem se, že to bude pro letošek můj poslední závod a doufal jsem pokud možno v důstojné zakončení sezóny. Na závod mě doprovázel Mirek Mikláš a ačkoli to v Lipníku při odjezdu vypadalo celkem dobře, Trojanovice nás přivítali teplotou kolem 12°C, mokrými silnicemi a občasným drobným deštěm nebo mrholením. Prostě hnus fialovej!

Naštěstí když jsem se rozjížděl před závodem, tak si deště vzali na chvíli volno a na start jsem dorazil relativně ještě v suchu. V závodě samotném jsem jako obvykle jel hranu a snažil se maximálně využít své předchozí zkušenosti z tohoto kopce, na kterém jsem letos závodil už potřetí. Do cíle jsem dorazil totálně grogy. Na vrcholu bylo tak hnusně, že jsem se po krátkém vyjetí rychle nasoukal do vesty a spustil se hned zase dolů. Cestou dolů se rozpršelo a tak jsem byl rád, že jsem nahoře nezůstával. V Trojanovicích už jenom drobně pršelo a déšť za chvíli ustal.

Bohužel na startu byli nějaké zmatky ohledně startovních čísel a časů, proto trvalo poměrně dlouho, než se podařilo výsledky vyhodnotit. Ve finále jsem časem 19:31 obsadil celkově 16. místo a v naší kategorii jsem byl druhý za vítězem Ivošem Odvárkou, který mě porazil časem 19:23. Třetí v naší kategorii byl s časem 20:23 Marek Langiewicz. Nejlepšího času závodu 16:26 dosáhl Ondřej Fierla. Celkově bylo na závodě klasifikováno 73 závodníků. Všem soupeřům velká gratulace!

Můj výsledek mě jen potvrdil moje pocity z druhé poloviny letošní sezóny. Po zdravotních problémech v červnu jsem se už nedokázal vrátit do top formy. Pár dobrých výsledků jsem sice ještě zajel, ale právě časovky odhalí skutečnou výkonost. Pro porovnání, v loňském roce jsem na tomto závodě byl o půl minuty rychlejší.

Poděkování Mirkovi za doprovod a za fotky. Poděkování organizátorům za závod a především za super zázemí v Hotelu Beskyd. Po tom studeném a mokrém zážitku na kopci, bylo fajn se tam ohřát. Pro příště to chce doladit organizaci prezentace a startu. Když se nepoužívají čipy, může mít každá chyba velké následky.

Výsledkový servis:

Zpět