Časovka Tři Dvory - výsledky

28.04.2016 17:49

Neděle 24. dubna a můj letošní první závodní den. Časovka Tři Dvory, která je již léta pevnou součástí kalendáře Moravského poháru, byla mou letošní primaverou. Zdá se, že počasí si na tenhle závod zasedlo, a už třetí rok po sobě nestálo za nic. Po nočním přechodu studené fronty sice přestalo pršet, ale citelně se ochladilo a začal foukat čerstvý severní vítr. Během závodu bylo jen kolem osmi stupňů nad nulou a po obloze se honily mraky. Letošní trať se po loňském zkrácení jela kompletně, s tradiční otočkou v Chomoutově na autobusové zastávce, v plné délce cca 27 km.

Do závodu jsem vydal maximum a s výsledkem jsem celkem spokojený. Druhá půle, která se jela kompletně proti větru, byla skutečně výživná, ale podařilo se mě držet vysoké tempo až do konce. Na přiloženém záznamu z Polaru je to pěkně vidět. Na své tradiční soupeře z kategorie jsem významně neztrácel. Nicméně i tak můj výsledný čas 39:33 letos stačil pouze na deváté místo v kategorii. Naše kategorie je letos našlapaná a přiložené celkové neoficiální výsledky to dokazují. Zajel jsem celkově třináctý čas a z dvanácti závodníků přede mnou, bylo osm z naší kategorie.

Naši kategorii vyhrál skvělým časem 35:32 Miroslav ŠVÁB. Jeho čas byl také nejlepším časem celého závodu. Na druhém místě byl s časem 37:52 Karel Machotka a třetí místo obsadil v čase 38:02 Libor Homola. Soupeřům blahopřeji!

Přikládám jako obvykle nezbytnou porci informací:

Závěrem patří poděkovat organizátorům závodu za pěkný podnik. Zabezpečení trati a organizace bylo jako obvykle na velmi dobré úrovni. Také moc děkuji Mirkovi Miklášovi za doprovod a fotodokumentaci. Při čekání na mě v cíli pěkně na studeném větru vymrzl.

Zpět