Časovka Tři Dvory - výsledky

05.05.2014 17:27

Předpověď počasí na sobotní časovku Tři Dvory, která byla druhým podnikem Moravského poháru, nebyla příznivá. Ochlazení na teploty kolem deseti stupňů, studený severovýchodní vítr, možnost přeháněk a deště asi odradili hodně cyklistů. Když jsme s Mirkem dorazili krátce po osmé na místo, bylo sice zamračeno a studeně pofukovalo, ale zatím bez deště.

Jenže když jsem se po deváté hodině šel rozjíždět, začínalo drobně poprchávat. Jezdil jsem po trati časovky. Úsek do Pňovic už byl trochu mokrý, ale za vesnicí bylo směrem k Olomouci sucho. Jenže situace se dále zhoršovala a do závodu jsem už vyjížděl za deště, který pak směrem k Olomouci houstnul. Naopak, jak jsem se vracel do Třech Dvorů, pomalu ustával a cílem jsem projížděl bez deště. Horší podmínky jsem si snad ani vymyslet nemohl. Situaci pěkně dokreslují přiložené snímky z meteo-radarů. První snímek je z času mého startu, druhý z jedenácté hodiny. Trať časovky vedla přibližně v místech, kde se nachází severní raménko záměrného křížku.

Ve výsledcích jsem skončil s časem 36:02 v naší kategorii na pátém místě. Vyhrál ve skvělém čase Pavel Kuda, když ještě mokrou tratí prolétl za 33:46, což byl druhý nejlepší čas závodu! Velká gratulace a poklona. Pavel má skvělou fazónu! Druhé místo obsadil Karel Machotka a na třetí místo se výborným časem propracoval Vašek Vodička. Ovšem nejvíce zazářil Michal Horák, který zajel nejlepší čas dne 33:28 a zaslouženě tak vyhrál svou kategorii. Všem soupeřům blahopřeji!

Se svým výkonem pochopitelně moc spokojený nejsem. I když nejsem specialista na rovinaté časovky, umím je zajet lépe. Sice jsem se maximálně vydal, ale stejně to nebylo úplně ono. Svědčí o tom i přiložený záznam z Polaru. Loni jsem tuhle časovku zajel průměrem 171 tepů, letos jsem se dostal jen na 169. Je jasné, že jsem nezajel své optimum. Těžko říct, co bylo příčinou. Možná nekvalitní regenerace po čtvrtečních Vidnavských okruzích. K tomu se přidal hendikep normálního kola s nástavci a špatné počasí to završilo. Stačilo to tedy „jen“ na páté místo. Nicméně v Moravském poháru jsem bral body za čtvrté místo a jsem tedy po dvou úvodních závodech seriálu na průběžném třetím místě. Což není úplně špatně, alespoň mám motivaci se v dalších závodech zlepšit.

Děkuji organizátorům a sponzorům závodu za dobře připravenou akci. Letos se museli poprat s uzavírkou ve Třech Dvorech a nakonec to dopadlo dobře. Já jsem si také přišel na své, když už jsem se nepropracoval na bednu, alespoň jsem si odnesl cenu z tomboly. Poslední poděkování patří Mirkovi Miklášovi, který plnil funkci doprovodu a fotografa.

Nakonec připojuji výsledkovou listinu naší kategorie.

Zpět