Časovka Tři Dvory - výsledky

05.05.2013 15:20

V sobotu 4. května bylo ve Třech Dvorech prakticky ideální časovkářské počasí. Oblačno, teploty kolem 17°C a téměř bezvětří. Není divu, že se jezdili rychlé časy. I já, ačkoli jezdím časovky na normálním kole pouze s nástavci a přilbou, jsem se proti loňsku zlepšil o několik minut. Nutno připomenout, že loni se jela první půle proti vichru.

Podle oficiální časomíry jsem časem 36:20,6 dosáhl v kategorii C na pěkné třetí místo. Naši kategorii vyhrál Petr Novotný časem 36:01,3 a druhý byl Karel Machotka s časem 36:04,7. Celkové výsledky naší kategorii přikládám zde. Oběma soupeřům blahopřeji! Já jsem se svým výsledkem velmi spokojen. Dostat se v takové konkurenci a s hendikepem ve vybavení na bednu, je pro mě úspěchem.

Co se týče organizace závodu, letos organizátoři změnili startovní interval na 30 sekund. Pro nás závodníky, to bylo příjemné, protože to pěkně odsýpalo, ale pro organizátory to asi bylo hodně náročné, hlavně v cíli byl velký šrumec a lítalo hodně závodníků s malými rozestupy. Uhlídat časy dojezdů v také situaci asi není nic jednoduchého, takže po závodu byly protesty. Nevím, co přesně bylo za problém.  

Dovolím si k tomu připojit svou osobní poznámku. Podle mého záznamu z Polaru, který přikládám, bych měl mít čas kolem 37:20, což je o cca 60 vteřin více, než je oficiální časomíra. Naskýtá se tedy otázka, zda nešlo o systémovou chybu. Čím jsem si naprosto jistý, je startovní čas 10:30:30, který jsem viděl na startu. Pokud by tedy šlo o systémovou chybu, nemělo by to mít na pořadí vliv. Horší je, pokud to byly náhodné chyby, které poškodili jen některé, což z toho mála informací nedokážu posoudit. Doufám tedy, že se jednalo o systémovou chybu, které neměla na pořadí v cíli vliv.

Závěrem přikládám odkaz na oficiální výsledky na stránkách Moravského poháru a avizovaný záznam z mého Polaru.

Zpět