Časovka Tři Dvory - výsledky

30.04.2012 19:01

Posledním závodním testem před odjezdem do Slovinska byla pro mě nedělní časovka Tři Dvory, která se jezdí jako úvodní podnik Moravského poháru. Trať jsem znal z loňské časovky družstev v Chomoutově, tehdy se jela v opačném gardu. Co bylo ještě jiné, bylo extrémní počasí, nezvyklé v tuto roční dobu. Velké oteplení přineslo silné jižní proudění a tak se časovka stala vpravdě větrnou loterií.

Tento závod je jedním z tradičních otvíráků sezóny a schází se zde velká konkurence. Byl jsem zvědav, jak vyjde moje srovnání s časovkářskými specialisty, kteří mají, na rozdíl ode mě, nejen lepší předpoklady tak i lepší časovkářské vybavení. Popravdě v tom sobotním větru jsem jim moc nezáviděl, protože udržet v silném bočním větru časovkářský speciál s diskem ve velké rychlosti na silnici asi není právě jednoduché. Ovšem neslyšel jsem o nikom, kdo by jej neudržel a vyjel si na výlet do pole. Ode mě velká poklona!

Přihlašoval jsem se do závodu až na místě a zbylo na mě číslo 114 a startovní čas 11:53. Proto jsem měl dost času na rozjíždění, ale také vítr měl čas se pořádně rozfoukat. Jak je patrné z přiloženého záznamu z Polaru, nejhorší byly otevřené úseky mezi Pňovicemi a Chomoutovem. V místech, kde je silnice blízko nějakého porostu, byl tlak větru menší, ale jak se vyjelo na otevřený úsek, okamžitě jste dostali facku a rychlost rapidně klesla. Držet tempo se prakticky nedalo, byl to spíše souboj s větrnými poryvy. Tomu odpovídá i pokles tepovky v těchto úsecích. Okamžitý obrat po projetí otočky v Chomoutově byl neskutečný, najednou to jelo a jak!  Většinu zpáteční cesty jsem jel pastorek s jedenácti zuby.

S časem 39:17 jsem ve své kategorii obsadil pěkné třetí místo, na bednu jsem však pozván nebyl. Nedopatřením se moje maličkost nedostala do výsledkové listiny a byl jsem dopsán až posléze, na základě mého upozornění pořadatelům. Naši kategorii vyhrál skvělým časem 38:26 Pavel Kuda, druhé místo obsadil v čase 38:35 Petr Chaloupka. Oběma ještě jednou posílám velkou gratulaci!

    Neskutečně skvěle si počínal Luděk Blinka, který zajel nejrychlejší čas závodu 36:37 a zaslouženě zvítězil v kategorii B. Luďku velká gratulace!

Výsledková listina naší kategorie je k nahlédnutí na přiloženém obrázku. Kompletní výsledková listina časovky je na stránkách Moravského poháru.

Závěrečný test výkonnosti je tedy za mnou a dopadl velmi dobře. Je to pro mě potvrzení dobré formy a teď už se vrhám na finální přípravu k odjezdu na DOS RAS Extreme 2012, který odstartuje už 10.5.2012 v 19:00 ve Slovinské Postojné.

Zpět