Časovka Tři dvory - 6.5.2017

09.05.2017 18:07

Termín letošní časovky Tři dvory, která se jezdí jako součást Moravského poháru, byl stanoven na sobotu šestého května. Po několika letech, kdy nám počasí na tomto podniku nebylo nakloněno, se konečně udělalo pěkně. Bylo oblačné počasí, příjemné teploty a jen mírný východní vítr. Takřka ideální časovkářské počasí.

Startoval jsem v jedenáct dopoledne, kdy už to bylo na krátké oblečení a jako vždy jsem do toho šel od začátku naplno. Výsledkem byl poměrně pěkný čas 37:43. Proti loňskému času jsem se zlepšil o minutu padesát. Není to samozřejmě ten skvělý čas 36:20, který jsem zajel blahé paměti v roce 2013, ale také žádná ostuda. Jenže naše kategorie byla letos opět našlapanější a specialisté časovkáři mě samozřejmě nedali ani vteřinu zadarmo. V kategorii stačil můj čas pouze na 12. místo. O přetlaku v naší kategorii svědčí skutečnost, že jsem zajel celkově 18. čas, ale 11 závodníků předem mnou bylo z céčka.

Naši kategorii vyhrál skvělým časem 35:27 Miroslav ŠVÁB. Jeho čas byl také nejlepším časem celého závodu. Na druhém místě byl s druhým nejrychlejším časem závodu 35:49 Libor Homola. Třetí místo obsadil také skvělým časem 36:51 Petr Černý. Soupeřům blahopřeji!

Přikládám jako obvykle nezbytnou porci informací:

  • výsledková listina kategorie C
  • můj záznam z Polaru (stále tam mám nějaké výpadky měření rychlosti, asi mě dochází baterka v Polaru, musím se na to podívat)

Závěrem patří poděkovat organizátorům závodu za pěkný podnik. Zabezpečení trati a organizace bylo jako obvykle na velmi dobré úrovni. Také moc děkuji Mirkovi Miklášovi za doprovod a fotodokumentaci. Letos udělal pěknou sérii fotek, ze kterých jsem udělal malou fotogalerii.

Zpět