Časovka Skřítek, Sobotín - výsledky

26.05.2013 18:31

Předpověď počasí na sobotu 25.5. nebyla z nejlepších a když jsme v sedm ráno odjížděli z Lipníka, drobně pršelo. Naštěstí, předpovědní modely se tentokrát vyplnily, a tak pršení na sever nedorazilo. Časovka na sedlo Skřítek, která je součástí Moravského poháru a jezdí se ze Sobotína k chatě v sedle Skřítek, proběhla za celkem přijatelného počasí. Oblačno, teplota na startu 14°C a v cíli 10°C. Foukal mírný západní vítr, takže byl občas mírně do zad.

V těchto podmínkách jsem trať o délce 14 km s převýšením 445 m zvládl za 28:01,4. Proti loňskému ročníku jsem sice zajel lépe o 40 vteřin, ale navzdory lepšímu času to stačilo jen na druhé místo v kategorii C. Naši kategorii vyhrál Libor Homola ve vynikajícím čase 27:09,4 a třetí místo si vyjel Petr Novotný v čase 29:47,2. Soupeřům blahopřeji!

Děkuji Pavlu Bontovi a Edovi Pospíšilovi za doprovod na trati a fotodokumentaci. Za čtrnáct dní nás čeká první letošní křest ohněm – Sudety tour v Teplicích nad Metují. Forma se mě začíná po náročném ultramaratonu ve Slovinsku vracet a tak doufám, že ji dokážu na maratonech, které mě ještě letos čekají, náležitě prodat.

Závěrem přikládám odkaz na tabulku výsledků kategorie C, odkaz na celkové oficiální výsledky na stránkách Moravského poháru a záznam z mého Polaru.

Zpět