Časovka Skřítek, Sobotín - 28.5.2016 - výsledky, fotogalerie

30.05.2016 19:44

V sobotu 28.5.2016 jsem se opět po roce vydal do Sobotína u Šumperka na tradiční horskou časovku. Časovka se zde jezdí jako součást Moravského poháru a pořádá ji Cyklistický spolek Víno Karabina a dlužno podotknout, že skvěle. Trať vede ze Sobotína směrem na Rýmařov a končí u motorestu na sedle Skřítek. Délka 14km a převýšení 450metrů, krásný asfalt. Svým charakterem napůl rychlostní a napůl horská časovka. Průměrné převýšení kolem 3,5%. Vyplatí se mít časovkářské kolo, ale na obyčejném stačí časovkářské nástavce. Hodně pochopitelně záleží na samotném závodníkovi. Viděl jsem cestou zpět pár borců, kteří sice jeli na koze, ale už v půli kopce se drželi shora řídítek. Tím pádem přijde výhoda časovkářského speciálu vniveč.

Na akci mě doprovázel Mirek Mikláš, kterému tímto děkuji nejen za odvoz, ale také za fotky do fotogalerie.

V naší kategorii se opět blýsknul skvělým výkonem Libor Homola. Časem 27:01, mimochodem nejlepším časem závodu, naši kategorii přesvědčivě vyhrál. Druhé místo vybojoval časem 27:30 Miroslav Šváb, který letos první rok závodí v naší kategorii. Já jsem s časem 28:46 po velkém boji především sám se sebou uhájil třetí příčku. Soupeřům blahopřeji ke krásným výkonům!

Mohu být sice spokojený, že jsem uhájil „bednu“, ale vzhledem k tomu, že jsem za takřka srovnatelných podmínek zajel o více jak minutu horší čas proti loňskému, to zase taková hitparáda není. Je to letos druhá časovka, kdy mám z výsledku rozporuplný pocit. Mám dojem, že mě buď chybí potřebná motivace, více se při časovce zmáčknout, nebo holt nemám takovou formu. Během závodu se sice snažím ze sebe vydat maximum, ale v cíli cítím, že to nebylo úplně ono. Výsledek je spíše hodně vydřený a nějak tomu výkonu schází samozřejmost z předchozích let. Je to vidět i na záznamu z Polaru, oproti loňsku jsem měl průměrnou tepovku o tři tepy níže.

No, ale trápit se tím nebudu. Ať už je problém fyzického nebo psychického rázu, na dlouhých tratích jej necítím a to je pro mě důležitější. Třeba se to časem samo upraví.

Výsledkový servis:

Zpět