Časovka na Masnou horu - výsledky

14.07.2014 17:49

Dalším podnikem letošního ročníku Moravského poháru byl 25. ročník časovky na Masnou horu, která se jela sobotu 12. července. Základní parametry stoupání z Klášterce přes Zborov do Horních Studének jsou: délka 5,4 km a převýšení 345 metrů. Úvodní část v délce 2,8 km vede serpentinami lesem s průměrným sklonem 5,9%.  Střední pasáž Zborov - Horní Studénky je zvlněná s několika houpáky. Závěrečná pasáž je dlouhá 500m a má průměrné stoupání 10%. Kromě závěrečné pasáže, která vede vedlejší ulicí a je zde hodně záplatovaný asfalt, ale bez děr, se zbytek stoupání jede na krásném asfaltovém koberci.

Už před startem mě bylo jasné, že se jedná o technicky i výkonnostně náročnou časovku. Krátká trať a hodně změn sklonu. Na takové trati není místo pro chyby a i drobné zaváhání se draze platí. Celou trať jsem si před závodem projel a doufal jsem, že během závodu udělám minimum chyb. Počasí nám sice přálo a bylo příjemné teplo, ale foukal západní vítr, který byl nepříjemný ve střední otevřené pasáži, kdy foukal zepředu.

Startoval jsem v půl druhé a hned od začátku jsem nasadil maximální možné tempo. I když jsem se snažil minimalizovat ztráty, nebyl jsem úplně spokojený s tím, jak jsem zvládl střední houpavou pasáž a také v posledním prudkém a dlouhém výšvihu jsem asi nejel úplně dobře. Nicméně výsledný čas 12:24 vypadal hodně dobře a tak jsem jen čekal, jak se s kopcem popere Libor Homola. Jenže Libor jel časovku skvěle a podle mě dokonale využil jak parádní formu tak především znalost trati. Časem 12:13 mě o jedenáct vteřin přeskočil a zaslouženě vyhrál naši kategorii.

Nejlepšího času závodu dosáhl Tomáš KAJNAR, který trať proletěl v čase 11:28. Libor HOMOLA dosáhl druhého nejlepšího času závodu. Třetího nejrychlejšího času závodu dosáhl druhý muž kategorie B Jan SVOBODA s časem 12:23. Můj čas byl tedy celkově čtvrtý. Na třetím místě v naší kategorii C se časem 13:28 umístil Martin JANŮ. Závodu se zúčastnilo celkem 82 závodnic a závodníků. Všem soupeřům blahopřeji k jejich úspěchu!

Informační a výsledkový servis:

Děkuji Mirku Miklášovi za doprovod a fotky.

Dále velké díky organizátorům z AZ Ekotherm Šumperk za pěknou akci.

Zpět