Časovka Kasárne - 14.9.2019 - výsledky

17.09.2019 18:40

V sobotu 14. září jsem se zúčastnil už podruhé náročného podniku, horské trojčasovky v krásném prostředí horského střediska Kasárne. Závod pořádá Cykloklub Turzovka s podporou mesta Turzovka, Sportovní klub Biatlon Velké Karlovice, obec Makov, obec Velké Karlovice, obec Šiavnik a Penzión Javorník v spolupráci s partnermi a sponzormi preteku. Závod je také zařazen do Slezského poháru amatérských cyklistů FORCE - SPAC 2019. Tolik základní informace, ještě pro lepší orientaci doplním seznam etap závodu:

1. etapa časovky: štart od 10.30 hod. - Makov, Kopanice (679 m n. m.) - Kasárne, Butorky (972 m n. m.) = 6,3 km +388 m

2. etapa časovky: štart od 12.30 hod. - Velké Karlovice, Podťaté - Světlá (630 m n. m.) - Kasárne, Butorky (972 m n. m.) = 5,0 km +402 m

3. etapa časovky: štart od 14.30 hod. - Štiavnik, Ráztoka (565 m n. m.) - Kasárne, Butorky (980 m n. m.) = 6,0 km +468 m

Celková délka časovky je 17,3 km, během kterých závodník vystoupá úctyhodných 1258 m. To máte v podstatě jedno kompletní plnokrevné alpské stoupání a v plném nasazení.

Sice už mám letos odzávoděno a poslední dobou se spíše flákám, ale tuhle akci jsem si nechtěl nechat ujít. Takže jsme v sobotu ráno vyrazili s Pavlem Bontou a Edou Pospíšilem za dobrodružstvím. Počasí slibovalo slunečný, ale maličko chladnější den.

No a protože jsem, jak bylo řečeno výše, už trochu z formy, docela jsem se nadřel. V první etapě to ještě šlo a na svého největšího konkurenta Ivoše Odvárku jsem najel slušných 12 vteřin.druhé etapě už šlo do tuhého a Ivoše jsem porazil pouze o jednu vteřinu. Když jsem to před odjezdem ke startu třetí etapy zjistil, hrklo ve mně jak ve starých pendlovkách. Závěrečnou etapu jsem jel na morálku a málem jsem vypustil duši, ale podařilo se mně udržet Ivoše za sebou o 4 sekundy. Bylo to s odřenými zády. Ivoš bojoval jako lev a nedal mě ani sekundu zadarmo.

Patnácté místo celkově a první v kategorii D, to byla vynikající zpráva na závěr. Druhé místo v kategorii vybojoval Ivoš Odvárka a třetí byl Silvester Snitka. Všem soupeřům blahopřeji! Myslím, že ve finále byli vítězové všichni, kteří dokončili celý závod. Posílám tedy gratulaci všem!

Na závěr sezóny to byla skvělá akce, kterou jsem si parádně užil. Organizace závodu navzdory stavebním pracem v okolí penzionu Javorník fungovala na jedničku. Zvlášť časoměřiči si asi dost užili, ale zaslouží si velkou pochvalu. Neslyšel jsem, že by byly nějaké protesty na výsledky. Zorganizovat měření časovky je samo o sobě náročné a oni dělali tři najednou + dětské závody na druhém úseku. Prostě klobouk dolů, krásná práce! Také zabezpečení trati fungovalo na jedničku a v Penzionu Javorník o nás bylo po závodě skvěle postaráno.

Velké poděkování všem organizátorům a partnerům závodu. Tenhle závod šlape jako hodinky. Přeji hodně dalších úspěšných ročníků!

Velké poděkování Pavlovi a Edovi za doprovod a Edovi také za fotky.

Závěrem souhrn všech dostupných informací:

  P.S. Během závěrečného ceremoniálu mě Olda Míček upozornil, že Slavkovské Radary, které loni skončili pod hlavičkou Cykloteamu Lipník, žijí dál pod hlavičkou Šela sportu. Aleš Procházka se svým týmem nezaváhal a okamžitě navázal na tradici. 15. ročník časovky se tedy konal v neděli 15. září za velmi pěkných povětrnostních podmínek. Pochopitelně mě to nedalo a podíval jsem se zpětně výsledky.

Do TOP klubu „pod sedmnáct minut“ se letos podívali dva závodníci (výsledky 2019). Absolutní vítěz Petr BLAŤÁK vylepšil svůj loňský čas a v historické tabulce přeskočil můj nejlepší čas z roku 2011. Pokud mu vydrží odhodlání, má našlápnuto v dalším ročníku k pokoření historicky nejlepšího času Jardy Obruči. Druhým premiantem byl celkově druhý Michal SMOLKA, mimo jiné letošní vítěz soutěže Road Cup 2019 v sekci Road Marathon. Oběma blahopřeji!

Slavkovské Radary tedy žijí dál a pokud to příští rok půjde, určitě si je nenechám ujít.

Zpět