Časovka 3xTOP.cz na Lysou horu - 8.8.2021 - výsledky

09.08.2021 18:00

Další zastávkou letošního Slezského poháru byla v neděli 8. srpna časovka na Lysou horu, kterou pořádal už počtvrté Klub 3xTOP.cz. Po mírném nočním dešti to ráno vypadalo na celkem pěkné a ne moc horké cyklistické počasí. Na start do Papežova jsem vyrazil s Mirkem v dostatečném předstihu a na místě jsme byli před půl desátou. Bohužel, veškeré zázemí závodu se až na prezentaci odehrává na vrcholu Lysé hory, takže Mirek kromě fotky ze startu, byl pak odkázán k dlouhému čekání. Před startem jsem se ještě stihl pozdravit s největšími soupeři, Ivošem Odvárkou a Martinem Pechou.

Na časovku jsem se hodně těšil, byla to pro mě premiéra. Na Lysé hoře jsem dosud nikdy nebyl a to ani jako turista. Což byla zároveň moje největší slabina, neměl jsem stoupání přečtené. Do závodu jsem vyjel s číslem 5 dvě minuty po dvanácté. Prvních pár kilometrů to vypadalo dobře a držel jsem vysoké tempo. V závěru jsem se nejvíce vytrápil na sedmém kilometru, což je patrné i z tepového záznamu. V závěru jsem se ale dokázal ještě zmáčknout a cílem jsem projel v čase 33:21.

Byl jsem pochopitelně komplet propocený a na otevřeném prostranství pod vysílačem to pěkně profukovalo. Rychle jsem tedy vzal zavděk vestou a návleky na ruce, které jsem si před startem stihl dát do kapsy dresu. No a zbývalo čekat na soupeře. Nejdříve přijel Martin v čase 35:15, takže zbývalo ještě počkat na Ivoše. Ten se na vrchol přiřítil v čase 32:55 a bylo vymalováno. Ivo Odvárka naši kategorii vyhrál, já jsem byl druhý a na třetím místě Martin Pecha. V celkovém pořadí můj čas stačil na 25. místo z 86 klasifikovaných závodníků. Nejlepší čas zajel Martin Helcel, neskutečných 28:07. Všem soupeřům velká gratulace!

Vyhlášení se poté odehrálo na vrcholu až po druhé hodině odpolední. Nezbylo tedy, než si počkat, ale v dobré společnosti to čekání uteklo rychle.

Poděkování Mirkovi za doprovod a za výdrž. Poděkování Klubu 3xTOP.cz za skvělý podnik. Snad se ještě v budoucnu vrátím a pokusím se ten čas vylepšit.

Výsledkový servis:

Další odkazy na stránce závodu: www.3xTOP.cz

Zpět