Beskyd Tour 2013 - Norbert Boszczyk - ozvěna dobrých zpráv

16.11.2014 21:55

Loňské závodní peripetie už dávno odvál čas, ale přesto z nich zůstala jedna, pro mě nedořešená otázka. V její zodpovězení jsem už ani nedoufal. Jenže, tento týden se v mojí e-mailové schránce objevila zpráva následujícího znění:

Ahoj Stando,
   náhodou čtu Tvůj článek, kdy jsi měl pád - Beskyd Tour 2013. Jsem brácha toho kluka, který zůstal v příkopu. Píšeš, že pokud to někdo bude číst a bude něco vědět tak ať písne. Sice po dlouhé době, ale přesto reaguji.
   Brácha byl na tom dost špatně. Skoro měsíc se nemohl vůbec hýbat, pořád ležel na zádech. Měl krunýř jak na krku, tak na páteři (vlastně až k dolů k pasu). Měl zlomený bederní obratel, druhý měl naštípnutý a taky měl naštípnutý krční obratel a právě tam to bylo úplně o fous. Doktoři říkali, že chybělo minimum, aby se zlomil a přerušil míchu - obrovské štěstí.
   No, teď k tomu pozitivnějšímu. Do konce roku byl sice mimo, ale v zimě začal znovu s tréninkem. A i když mu všichni říkali, že je ještě čas, ať zbytečně neriskuje atd. přesto se do toho zakousl znova. V roce 2014 už jezdil SPAC a v kategorii C se umístil na celkovém 6 místě. No, moc spokojený nebyl, ale na to, že po takovém zranění, tak si myslím, že super. Slibuje, že v roce 2015 to bude lepší :-).
   Na závěr - v posledním vydání cyklistického časopisu 53x11 má dokonce foto, posílám odkaz přímo na tu stránku - https://www.53x11.cz/casopis/2014-8/ukazka2/
To je snad vše. Měj se fajn a přeju Ti mnoho pohodových kilometrů na kole.
David Boszczyk

 

Je to paráda, že se Norbert z vážného zranění páteře, na které už bylo podezření, když jej vezli v sanitce, uzdravil a nemá trvalé následky. Samozřejmě, že si asi hodně „užil“ jak měsíc nehybně v krunýři tak i následnou rekonvalescenci, ale má evidentně nezdolnou náturu, když už se letos dokázal ke kolu vrátit.

Přeji Norbertovi nejen mnoho kilometrů a let bez nehody, ale také hodně úspěchů. Doufám, že se ještě někdy potkáme na závodní trati a změříme síly. Děkuji Davidovi, že si udělal čas a dal mně zprávu.

A pak, že zázraky se nedějí!

Zpět