Beskyd tour - 17.7.2010 - Frenštát pod Radhoštěm

23.07.2010 18:28

Vzhledem k termínu konání bývá Beskyd tour teplý až horký. Letošní počasí nebylo vyjímkou. V podstatě to bylo pravé inferno a odpolední teploty šplhali k 34°C. Ačkoli jsem měl v druhé půli závodu problémy a nejen vlastní vinou Na Bumbálce vypadl z druhé skupiny a musel tak závěr závodu absolvovat sám, uhájil jsem o prsa třetí flek v kategorii před Karlem Pragerem. V čase 5:51:47 jsem dojel na celkovém 15. místě. Kluci z týmu zajeli výborně, Kamil byl celkově 28. a Petr 30. Součtem našich časů jsme se tak vyšvihli na druhou příčku v hodnocení družstev. Což považuji za velmi dobrý výsledek.

Vynikajícím způsobem zajel Kamil Koprnický, který v naší kategorii obsadil druhé místo. Letos má velmi dobrou formu a už podruhé za sebou se mu podařilo mě porazit. Gratuluji!

Perfektně fungoval také doprovodný tým ve složení Pavel Bonta a Eda Pospíšil. Tentokrát předávali celému našemu týmu a tak toho měli hodně, nicméně zvládli to perfektně. Pouze Petr trochu doplatil na ztrátu jedné plné flašky v první třetině závodu, na což nebyl doprovod připravený. Takže máme poučení pro příště.

Krátká reportáž ze závodu je k nahlédnutí v sekci Reportáže 2010.

Fotoreportáž ze závodu je opět k vidění na stránkách RoadCyclingu včetně kompletní fotogalerie.

Dalším dílem seriálu je 31.7. Tatry tour v Popradu. Ten letos vynechám a soustředím se na přípravu k ultramaratonu RACE 2010, který startuje už 5.8. Budu mít k dispozici opět pětičlenný doprovodný tým. Kromě jednoho nového člena mají ostatní za sebou loňskou zkušenost s tímto závodem a tak doufám, že se nám podaří ji promítnout do výsledku, za který se nebudeme muset stydět.

V Tatrách budu držet palce klukům z ROTORBIKE TEAMu, stejně tak jako o týden později 7.8. v Krušných horách, kde se jede první ročník maratonu Krušnoton.

Zpět