Vyhodnocení sezóny 2021

06.12.2021 18:30

Blíží se konec tohoto roku a mě zbývá ještě poslední nesplněný úkol, zhodnotit uplynulou sezónu a pokud možno pokusit se nahlédnout do té, co mě příští rok čeká. V sobotu 27. listopadu proběhlo v Žabni na hasičském hřišti slavnostní vyhlášení výsledků letošního ročníku poháru SPAC. Není tedy už na co čekat, tento rest musím zlikvidovat.

Sezóna 2021 byla pro mě především ve znamení účasti na závodech Slezského poháru. Zprvu jsem dominoval především na časovkách, ale bohužel v půli června jsem nečekaně řešil zdravotní problémy s průduškami a najednou bylo všechno jinak. Musel jsem kvůli nemoci vypustit Memoriál Aloise DohnalaSuchdole nad Odrou. Do závodů jsem opět naskočil závodem O cenu Verge, ale nebylo to ono. Přišel jsem o formu a během zbytku sezóny jsem se jen pomalu dostával zpět. Dařit se mě pořádně začalo až v závěru sezóny, což mě zachránilo. Udržel jsem si mírný náskok na své soupeře a v rámci SPAC jsem ve své kategorii zvítězil. Uspěl jsem také v soutěži časovkářů, naopak ve vrchařské soutěži mě porazil Ivo Odvárka, který byl letos v kopcích lepší. Konečně se mě na třetí pokus podařilo vyhrát kategorii v silniční lize!

Kromě závodů poháru SPAC, jsem byl pouze na jednom maratonu a to na tradičním Mamut tourPřerově. Letos se jel opět v netradičním termínu v polovině července. Poprvé za dobu, co Mamuta jezdím, se mě podařilo vyhrát v kategorii. Velmi příjemná změna!

Z pohledu celkových výsledků nebyla sezóna až tak špatná, vlastně spíše naopak, byla mimořádně úspěšná. Po zdravotních problémech jsem musel zabojovat, ale vyplatilo se.

Závěrem zbývá nabídnout souhrn všech relevantních dat, neboť statistika nuda je …:

Na závěrečném vyhlášení SPACu v Žabni, které mimochodem bylo moc fajn, jsem se kontaktoval se zástupci týmu Cyklokramo Suchdol nad Odrou. Vyjádřil jsem zájem jezdit za jejich oddíl a pánové mají zájem. Pokud vše vyjde, zúčastním se v lednu valné hromady a doufám, že se domluvíme.

Z toho plyne, že stěžejní část příští sezóny by měla být opět ve znamení závodů poháru SPAC. Tentokrát však ne jako jednotlivec, ale jako člen týmu Cyklokramo Suchdol nad Odrou. Druhý cíl, který bych si příští rok rád splnil, je účast na alespoň jedné 24-hodinovce. V podstatě přicházejí v úvahu dvě. Buď návrat potřetí do Kelheimu, nebo premiérová účast v Lichnově. Obojí je zatím ve hře a hodně záleží na tom, jak se bude vyvíjet situace na kovidovém bojišti.

Závěrem se sluší poděkovat a ani já neudělám výjimku. Děkuji především a z celého srdce všem členům mého týmu. Jejich věrnost a ochota se vláčet se mnou po závodech je pro mě vždy obrovskou motivací a závazkem. V neposlední řadě velké díky mým podporovatelům, ať už mě podporují materiálně či morálně, vše se počítá a má velký vliv na moje výsledky.

Závěrečný dík posílám všem organizátorům cyklistických závodů. Bez jejich obětavé práce bychom neměli kde závodit. Letos to platí obzvlášť pro končícího předsedu SPAC Pavla Krchňáka a jeho nástupce Pavola Urbaníka. Hodně sil a energie do dalších let. Velká čest a sláva jim!

Ještě fotogalerie od Jirky ze slavnostního vyhlášení SPAC 2021.

Úspěchy z letošní sezóny věnuji památce Edy Pospíšila.

Zpět