Trénink leden

04.02.2016 17:54

Lenový trénink pro mě nezačal zrovna radostně. Hned na Nový rok mě počasí zaskočilo a vlna sněžení přišla asi o dvě hodiny dříve, než počítal model. Překvapila mě uprostřed tréninku. Už se hodně dlouho nestalo, abych trénoval ve sněžení, ale téměř jsem to zvládl bez ztráty kytičky. Jenže ke konci tréninku už  byla jízda po sněhu na hraně. Vrstva uježděného sněhu byla příliš velká. Dával jsem si sice pozor, ale zebra přechodu v zatáčce byla osudná. Uježděný sníh na ní klouzal jak namydlený. Aniž bych stačil zareagovat, seděl jsem na zemi. Jelikož to bylo v malé rychlosti, kecnul jsem sebou přímo na pravou stranu. Pád jsem odnesl velkou podlitinou s hematomem na pravé straně pod kyčelním kloubem. Vstřebávalo se to skoro měsíc, ale naštěstí mě to v tréninku neomezovalo.

Větší problém přinesl druhý lednový týden, kdy jsem měl mít vrchol třetího cyklu. Jenže už ve čtvrtek jsem se necítil moc dobře a do pátku se to jen zhoršovalo. Víkend jsem tedy kompletně vypustil a zalezl do postele. Jednalo se asi o nějakou virózu, která ale nakonec byla doprovázená lehkým zánětem ústních dutin. Měl jsem velké štěstí, že jsem to zachytil včas. Nejhorší jsem vyležel o víkendu a další týden jsem od úterka začal opět lehce trénovat.

Věřím, že jsem si svou porci smůly už vybral a závěr tréninkového období mě vyjde lépe. Začínám také pracovat na letošním závodním kalendáři. Myslím, že koncem února už budu mít více méně jasno.

V přiložené tabulce je tréninková statistika za první tři měsíce tréninku. Leden byl bohužel trochu smolný a pár hodin tréninku padlo pod stůl a to především ze zdravotních důvodů. Myslím však, že to není nijak kritické. Pokud únor dopadne dobře, na výkonnosti by se lednový výpadek neměl podepsat.

Zpět