Trénink březen 2018

10.04.2018 18:36

Uf! Mrazivý závěr března mě dal pěkně zabrat. Jezdit intenzity v kopcích při teplotách kolem nuly, nebo dokonce i slabě pod je neskutečný vopruz. „Nejzáživnější“ ale byl poslední objemový trénink v neděli 18. března. Sice jen 2,5 hodiny, ale za vichřice, která v lesích na kopcích u nás vyvracela stromy. Už se mě nechtělo vytahovat trenažer, ale párkrát jsem měl strach, že se na silnici v bočáku už neudržím.

Tréninkový plán jsem přesto udržel v předpokládaném objemu a myslím, že natrénováno mám. V sobotu 24. března jsme se sešli s týmem a máme hotovou první verzi letošního závodního kalendáře. Vypadá to, že by se mě mohlo letos podařit objet celý maratonský RoadCup. Je to hlavně zásluhou přesunu termínů Beskyd tour a Tatry tour na přijatelnější termín. Také mě těší, že se zřejmě podaří vyjet na 24-hodinovku do Kelheimu.

 V přiložené tabulce uvádím obvyklou tréninkovou statistiku za čtyři měsíce tréninku.

Poslední událostí, která je spíše osobního charakteru, je můj vstup mezi padesátníky. Ten se sice odehrál již začátkem února i s obvyklou oslavou, ale dostal jsem krásný dárek, se kterým bych se tady chtěl pochlubit. Od sestry Ireny jsem dostal parádní dort! Ten je sice dávno snědený, ale než se do něj řízlo, stačil jsem jej vyfotit. Byl realisticky vymodelovaný v duchu DOS RAS EXTREME. Ještě jednou moc děkuji, skvělý nápad, ale muselo to dát hrozný práce!

Zpět