Sudety tour 2011 - Teplice nad Metují

14.06.2011 19:01

Specialized Sudety Tour 2011 je minulostí. Na závod jsem odjížděl s cílem vyhrát kategorii. Každý, kdo někdy provozoval sport na výkonnostní úrovni ví, že plány jsou krásná věc, ale v přímém souboji se soupeři a nástrahami tratě berou často za své.

V neděli po ránu to chvíli vypadalo na mokrý závod, z čehož jsem měl velké obavy. Ty se naštěstí nepotvrdily. Závod proběhl na suchu, ačkoli velké teplo jako loni zrovna nebylo.

Co bylo letos na Sudetech nejlepší? Určitě skvělá divácká kulisa. Pak také to, že se opravdu závodilo a celý závod probíhal v ostrém tempu. V neposlední řadě můj doprovod, Pavel Bonta s Edou Pospíšilem. Fungovali skvěle. Kromě zaváhání na Odolově, kde si kluci nevybrali zrovna nejlepší místo na podání flašky, makali fest a mají velkou zásluhu na vítězném výsledku. Na jejich obranu nutno říci, že na Odolově byla jejich role opravdu těžká, protože tam byla hlava na hlavě.

S výsledkem jsem velmi spokojený. Do závěrečného stoupání na Bišík jsem najížděl na čele skupiny a pak už jsem před sebe nikoho nepustil. To se mi vyplatilo, neboť před Pavlem Svobodou jsem uhájil vítězství o pouhých devět vteřin. Třetí místo v naší kategorii obsadil Jirka Beneš, který se štěstím ustál výlet mimo silnici, když pod Odolovem nedobrzdil ostrou levou odbočku a hrnul si to rovně trávou.

Pokud to půjde, příští rok se určitě vrátím. Vynikající závod, dobrá organizace a atmosféra. Jen ty silnice by mohli být v trochu lepším stavu, ale na tom se evidentně pracuje a pokrok je patrný.

Nakonec přikládám oficiální výsledkovou listinu: celkové pořadí, pořadí v kategorii M40.  Tradičně svůj záznam z Polaru.

Perlička na závěr. Letošní mezičas byl umístěn na začátku závěrečného stoupání do cíle na Bišík, které má parametry 3km/205m. Vyjel jsem jej za 9:24. Celkový vítěz závodu Tomáš Vokrouhlík to dal za 8:31. Nejrychlejší však byl Jirka Friedl, celkově třetí, který vylétl nahoru za 8:18.

Moc pěkná fotoreportáž je k vidění na serveru RoadCycling.

Zpět