RoadCup 2019 - Road MARATON - výsledky

29.08.2019 16:28

Je rozhodnuto! Závěrečný podnik letošního ročníku RoadCup 2019 v sekci Road Maraton, kterým byl minulý týden odjetý Král Šumavy, rozdal poslední body. Po redukci nejhorších výsledků mě můj letošní bodový zisk postrčil na celkové čtvrté místo. Soutěž maratonců s velkým přehledem vyhrál Michal SMOLKA. Na druhé místo se posunul loňský vítěz Jaroslav HRADECKÝ a třetí příčku obsadil polský závodník Bartlomiej CZYZ. Vítězům blahopřeji!

Přiznávám, že jsem letos moc nepočítal s tím, že se v soutěži prosadím tak vysoko. Předpokládal jsem, že nový formát soutěže pod značkou RoadCup v režii magazínu RoadCycling.CZ přitáhne další kvalitní závodníky, což se také stalo. Na mě tedy sice zbyla "jen" brambora, ale zatraceně cenná a jsem na ni pyšný! Ostatně jako veterán mezi mladíky si to snad můžu dovolit.

Mám za sebou dvanáct sezón, kdy jsem se věnoval převážně maratonům a jak jsem již avizoval během sezóny, příští rok se chystám na změnu. Ne, že bych se už na žádném maratonu neobjevil, ale chci se věnovat také jiným soutěžím, které se však s maratony moc kombinovat nedají.

Závěrem chci poděkovat lidem z magazínu RoadCycling.CZ za organizaci a propagaci soutěže. Dále velké díky všem organizátorům maratonů. Mají to každý rok hodně těžké a já se skláním před všemi, kteří se kolem organizace závodů angažují.

Poslední velké poděkování všem členům mého týmu, kteří se letos podíleli na tom parádním výsledku. Také velké díky všem, kdo mě jakýmkoli způsobem v mém sportovním životě podporují. Velice si této podpory vážím a je pro mě povzbuzující.

RoadCup 2019 – výsledky soutěže  Road Maraton 

Zpět