Rekordní K24 - Újezd u Brna

21.06.2011 18:53

Ještě se tomu zdráhám uvěřit, ale 24-hodinovkou v Újezdu u Brna jsem prošel způsobem "Veni, vidi, vici". Premiérová účast, neznalost prostředí a trati, ale skvělá organizace, nálada, tým a počasí se ideálně sešly s formou. Výsledek jako hrom. V čistém čase 23:15:50 jsem urazil celkem 27 kol, což dává vzdálenost 766,8 km. Nový rekord závodu a můj osobák!

Děkuji všem členům realizačního týmu, kteří pro mě vytvořili báječné a komfortní zázemí a pomohli mě překonat nepříjemné chvíle, které se při těchto výkonech na hranici možností vždy nějakým způsobem dostaví. Společně jsme je vyřešili a přes drobná zaváhání dotáhli naši první účast do vítězného konce. Jmenovitě Irena Prokešová, Tomášek Mrázek, Petr Bělič a Růženka, Pavel Bonta. Na slavnostním zakončení se náš tým rozrostl o další dva členy, to když se dostavila moje maminka s tátou. Mají to kousek a tak si to nenechali ujít.

Rozhodně patří velké poděkování také realizačnímu týmu závodu, za vynikající organizaci a skvělou atmosféru celé akce.

Gratuluji svým soupeřům k dosaženým výkonům. Na druhém místě s výkonem 710 km se umístil Petr Hrubeš z Vinohradských šlapek. Myslím, že byl nadmíru spokojený, neboť se mu na několikátý pokus podařilo zlomit magickou sedmistovku. Třetí místo obsadil Zdeněk Gregor, který zajel velmi dobrý výsledek 653,2 km. V ženské kategorii si vítězství odnesla Kateřina Sychrová, která zdolala 511,2 km. Soňa Ptáčková na druhé místo potřebovala 426 km. O třetí místo se dělí Klára Dokulilová a Marie Tomášková s výkonem 369,2 km.

Smůlu si vybral Jirka Hledík. Už ve třetím kole musel do depa s defektem zadního kola, čímž vypadl ze skupiny. Nakonec v noci, po 12 odjetých kolech, závod předčasně ukončil. Přeji mu, aby se dal rychle do pořádku a mohl zdárně absolvovat své letošní závodní plány.

Nakonec moc děkuji všem, kteří mě poslali gratulace. Nejsem si jistý, že jsem stihl všem osobně odpovědět.

Ve fotogalerii najdete několik momentek z průběhu závodu, jež se týmu podařilo zachytit. Celkové výsledky závodu jsou zde: ženy, muži.

Nakonec přikládám několik statistických dat:
- záznam z polaru
- rozložený výkonu
- statistika kol

Ze záznamu tepových frekvencí a rozložení výkonu je krásně vidět, v jakých intenzitách se tyto závody jezdí. Drtivé procento času je nutné strávit v základní vytrvalosti. V prvním kole jsem se vezl ve skupině, abych si osahal trať, což je v záznamu patrné. Potom už jsem si jel vlastní tempo. Dva ostré vrcholy na tepové křivce zhruba v půli závodu jsou místa, kdy jsem musel v jediném "kopci" na trati nastoupit soupeřům, které jsem předjížděl o kolo a oni se pochopitelně snažili uviset.

Na závěr velké poděkování sponzorovi za zajištění doprovodného vozidla a zázemí pro realizační tým.

Zpět