Králická časovka - výsledky

01.09.2014 18:19

Předposledním podnikem letošního ročníku Moravského poháru byl 12. ročník Králické časovky, kterou pořádá Klub přátel cyklistiky Králíky. Trať je situována na vedlejší silnice s celkem kvalitním povrchem, mírně zvlněný profil s otočkou v kopci a s jednou křižovatkou. Ideální podmínky pro klasické časovkáře (13km/100m).

Ačkoli to z rána nevypadalo nijak dobře, bylo pod mrakem, sem tam mlha, před startem se oblačnost protrhala a také teplota se zvedla na příjemných 20°C. Foukal jen velmi mírný jižní vítr. Startoval jsem v půl jedenácté. V té době už bylo velmi příjemně a dalo se jet nalehko.

Musím přiznat, že jsem si před startem nebyl jistý, po debaklu z minulého týdne, svou výkonností. Navíc rovinaté časovky nejsou moje parádní disciplína a ani na to nemám potřebné vybavení. Zvlášť na takto krátké časovce je znát každý detail a i drobná chyba se vymstí.

Prostě jsem to od startu napálil naplno, jak je mým zvykem a doufal, že vydržím až do cíle. Řekl bych, že se mně časovka po dlouhé době zase povedla a záznam z Polaru myslím dokazuje, že jsem jel bez zaváhání. Navíc jediná křižovatka na trati byla obsazena pořadateli, takže se nedalo zabloudit. :-)

Díky dosaženému času 19:53,8 jsem se vmáčkl na třetí místo v naší kategorii. První místo obsadil skvělým výkonem Pavel KUDA, který zajel čas 19:26,4, což byl mimochodem druhý nejlepší čas závodu (o 0,1 vteřiny!). Druhé místo v kategorii vybojoval Libor HOMOLA časem 19:42,4. Nejlepší čas dne zajel Miroslav ŠVÁB a má hodnotu 19:26,3. Všem soupeřům blahopřeji k dosaženým výkonům!

Velké poděkování patří pořadatelům z Klubu přátel cyklistiky Králíky za bezchybnou organizaci a také za to pěkné počasí, které nezapomněli objednat. V současném studeném a deštivém závěru léta to byla parádní odměna.

Děkuji též svému doprovodu, Mirek a Eda si také konečně užili jak příjemného počasí, tak pěkného výsledku.

Výsledkový servis:

Zpět