Domašov classic-tour - výsledky

09.09.2014 16:49

Posledním podnikem letošního ročníku Moravského poháru byl silniční závod Domašov classic-tour, který pořádá Cycloracing Team Olomouc v okolí Domašova nad Bystřicí. V sobotu 6. září se udělalo pěkné počasí a na závod jsem se docela těšil, také proto, že loni se mě zde podařilo zajet na bednu.

Na místě samém se letos sešla velká konkurence a tak mě bylo už na startu jasné, že to nebudu mít lehké. Jelikož jsme jeli společně s kategorií B, hodně záleželo na tom, jak to právě oni letos pojmou.

První kolo se jelo poměrně vlažně ve velké skupině a ani ve stoupání do druhého kola se na čele nedělo nic mimořádného. Tempo jsme odtáhli s Liborem a mladíci začali nastupovat až téměř na vrcholu, jenže ještě před Jívovou se skupina opět sjela.

V nájezdu do stoupání ke třetímu kolu se hned za Domašovem vydal dopředu Petr Hudeček, ale skupina ho nechala jet a tempo v kopci jsme opět dělali s Liborem. Bohužel aktivita závodníků byla nedostatečná a skupinu se nedařilo příliš dělit. Občasné sólo nástupy to nevyřešili.

V nájezdu do posledního kola jsme naopak museli máknout my, protože se nám pokoušel odjet Pavel Matuš. Podařilo se mě před Jívovou jeho nástup udržet a za vesnicí jsme jej společně s Liborem doskočili.

Bohužel pro mě to znamenalo, že mě na špici nikdo až do Domašova neprostřídal. Odtáhl jsem také celý začátek cílového stoupání. Nastupovat se začalo asi kilometr před cílem. Z naší kategorie se snažil nejdříve odpoutat Marek Chuděj, ale jeho nástup se mě ještě dařilo zachytit. Jenže Libor se za námi bezvadně vyvezl a na poslední stovce šel přes nás. Já jsem bohužel závěr už moc nezvládal a tak se přede mě v posledních desítkách metrů dostali jak Pavel Matuš tak Pavel Kuda.

Naši kategorii vyhrál Libor Homola, kterému se podařilo na závěr přeskočit ještě Marka Chuděje. Na třetí místo se na poslední chvíli propasíroval Pavel Matuš. Na Pavla Kudu „zbyla“ brambora a já jsem dojel na pátém místě.

Celkovému vítězi Petru Hudečkovi se nástup ve třetím kole vyplatil. Mírný náskok si dovezl až do cíle.

Všem soupeřům blahopřeji! Především se skláním před Liborovým uměním. On tyhle závody skvěle umí a zvládá je nejen výkonnostně, ale také takticky. Pro mě byla letošní sezóna s ním velkou školou. Tímto mu ještě jednou moc děkuji a také blahopřeji k zaslouženému celkovému vítězství v poháru.

Poděkování posílám také organizátorům z Cycloracing Team Olomouc, za pěkný závod. Nevím sice, jak to dělají, ale po roce opět objednali krásné cyklistické počasí.

Děkuji svému týmu ve složení Eda Pospíšil a Pavel Bonta za doprovod a Edovi za fotky.

Výsledkový servis:

Zpět