Chřibská 50 - 17.4.2010 - Roštín

01.05.2010 09:01

V sobotu 17.4. proběhl pro mně již tradiční předsezóní závodní test na trati v Roštíně. Za slunečného, ale poněkud chladného počasí jsem dosáhl čas 2:45:08. Tím jsem se umístil celkově 53. a v kategorii na mně zbyla brambora. Trať byla v terénních úsecích silně poznamenaná několikadenním deštěm, který skončil prakticky až ve čtvrtek, těsně před závodem. Takže úseků s hlubokým bahnem, kolikrát až k nábojům kol, bylo dost. Charakteru tratě odpovídal i čas vítěze. Ondřej Fojtík vyhrál v čase 2:10:26. Proti času loňského vítěze Honzy Jobánka, 1:52:49, jel tedy o 17:37 horší čas. Což je na tak krátké trati "o parník" a jen to dokládá opravdu těžké podmínky.


Radek Novák, který se vrací k závodění (v juniorech člen Dukly Praha), okusil napoprvé bahýnko. Nevypadal však, že by mu to nějak vadilo. V čase 3:13:50 obsadil pěkné 160. místo a v kategorii MI byl 67. No to, že s pravidelným tréningem začal loni na podzim, je to rozhodně dobrý výkon. Doufám, že mu prvotní nadšení vydrží.

 

Závod jela i Terezka Kramplová a v čase 4:28:10 byla na 409. místě, když ve své kategorii obsadila 17. příčku.

 

 

 

 


Nejlepší na konec: trať zvládla v limitu také Renata Kramplová. Časem 4:58:40 se umístila na předposledním místě, ale u fotografů to určitě ten den vyhrála, neboť jejích pěkných fotek je na webech fotografů požehnaně.

 

 

 

 


Dobrou práci odvedl také doprovodný tým, moc díky.


Subjektivně jsem se svým výkonem bohužel příliš spokojený nebyl. Ke konci závodu jsem měl problém s udržením tempa a několikrát jsem byl předjet. Byl to pravděpodobně důsledek nastupující nemoci, která mně naplno navštívila v neděli. Projevila se především vodnatou rýmou a střevními potížemi, ze kterých jsem se několik dní léčil. Zda to ale byl důsledek mého zaostávání ke konci závodu pochopitelně nelze s jistotou tvrdit. Takže uvidíme na Šela maratonu.

Zpět