Časovka Tři Dvory - výsledky

25.05.2015 17:10

Sobota 23. května byla pro mě letos ve znamení časovky Tři Dvory, která se již tradičně jezdí jako součást Moravského poháru. Mám to blízko a potřebuji najíždět závodní kilometry, navíc trať téhle časovky je ukázková, rád ji jezdím. Kromě křižovatky v Pňovicích je to absolutní rovina na pěkném asfaltu se dvěma nadjezdy nad železnicí. Letos se bohužel nezajíždělo až do Chomoutova, kde bývala parádní obrátka kolem zastávky, ale otáčelo se na silnici asi kilometr před Chomoutovem. Nicméně, obrátka byla dobře zorganizovaná, takže to nebyl takový problém.

Počasí s námi také letos, stejně jako loni, hrálo do poslední chvíle ruletu. Nikdo nevěděl, jestli odjedeme závod na suchu a nebo jako loni za mokra. Sucho vydrželo, ale bylo celkem chladno a zamračeno. Takže docela fajn až na ten nepříjemný čerstvý nárazový vítr! Foukal od severovýchodu a hlavně v druhé polovině závodu mě nepříjemně zatápěl. Nárazy mně srážely rychlost a musel jsem to stále znovu rozjíždět. Takhle rozdrobené tempo se samozřejmě podepíše na výsledném čase. Trať časovky se mírně klikatí, a tak v některých úsecích byl bočák mírně zezadu, jinde naopak více zepředu. Na přiloženém záznamu z Polaru je krásně vidět, ve kterých pasážích se jelo více po větru a kde to bylo obráceně. Nevím, jak si s tím větrem poradili specialisté na kozách s diskem, ale i se mnou to někdy hodně cloumalo.

Myslím, že jsem časovku zajel dobře a výsledný čas 33:32 mně v naší kategorii stačil na čtvrté místo. Vyhrál famózním výkonem Libor HOMOLA s časem 31:07, na druhém místě byl Karel Machotka a třetí místo obsadil náš od letoška nový soupeř v kategorii Ladislav Smrkta. Soupeřům blahopřeji!

Se svým výkonem jsem spokojený. Myslím, že v rámci svých možností jsem dosáhl maxima. Nejsem specialista na rovinaté časovky a ani na ně nemám potřebné vybavení. Už jen to, že jsem se takto dokázal přiblížit specialistům na časovky z naší kategorie je pro mě úspěch.

Závěrem přikládám jako obvykle nezbytnou porci informací:

Závěrem patří poděkovat organizátorům závodu za pěkný podnik. Zabezpečení trati bylo jako obvykle na velmi dobré úrovni, tam nelze nic vytknout. Jen kdyby to zpracování výsledků netrvalo tak dlouho a bylo alespoň na bedně bez chyb. To, že jsem byl vyhlášen na třetím místě, a pak se po oprávněném protestu měnilo pořadí, není pro organizaci závodu zrovna dobrým vysvědčením. U tak zavedeného podniku poněkud překvapivé faux pas.

Nakonec díky Edovi Pospíšilovi za doprovod a fotodokumentci.

Zpět