Beskyd tour, Bílá - 29.8.2020 - výsledky

02.09.2020 18:14

Po třítýdenní pauze konečně závod. Legenda s pětadvaceti zářezy na pažbě - Beskyd tour v Bílé, tentokrát v hodně pozdním létě ale díky bohu za něj. Ne všichni organizátoři měli letos tak silné nervy. Beskyd tour v čele s legendárním Liborem Hrdinou zvládl přesun termínu na jedničku. I počasí objednali na výtečnou. Po parném a dusném týdnu se noc před závodem ochladilo po deštích a na závod bylo přijatelné oblačno a teploty kolem 20°C.

Já jsem letos vzhledem k mým závodním preferencím zvolil poprvé střední trasu 121 km / 2000m. Tato byla vypsána pro mou kategorii ve SPAC, takže nebylo co řešit. Do závodu jsem pochopitelně nastupoval se závazkem v prvé řadě dojet a samozřejmě pokusit se vyhrát kategorii. K tomu jsem sebou měl dva pomocníky, Edu Pospíšila a Pavla Bontu.

Na střední trase jsem pochopitelně nemusel tak moc šetřit síly, jako na dlouhé a tak jsem hned od začátku jel hodně aktivně. Až pod stoupání na Smrček jsem se neustále držel v popředí, na objezdu Šance se přední skupina dokonce sjela a do stoupání na Smrček najížděl balík prakticky pohromadě. Tohle stoupání je dost dlouhé, aby pole natáhlo. Do sjezdu jsem už najížděl mezi odpadlíky, ale skupinka se nám nesjela a přejezd do Ráztoky jsem jel více-méně sám. V Ráztoce jsem za sebou zahlédl malou skupinku, ze které pak ke mně v závěru stoupání dojeli tři závodníci.

Ve sjezdu jsme se sjeli a do závěrečných patnácti kilometrů jsem v Prostřední Bečvě najížděl ve trojici s Martinem Klíchou a Tomášem Macečekem. Jela se super lajna a vydrželi jsme spolu až do Bílé, kde si to kluci rozdali ve spurtu.

Střední trasu celkově vyhrál po sólo úniku v závěru závodu Jarda Kulhavý. Já jsem celkově dojel na 18. místě a kategorii D se mě podařilo vyhrát. Na druhém místě v kategorii dojel Jan Rohrer a třetí místo paří Tomáši Galuškovi. Všem soupeřů posílám velkou gratulaci!

Blahopřání ještě na dálku posílám Karlu Hajdíkovi, který si na dlouhé trati v naší kategorii dojel pro skvělé třetí místo.

Letošního Beskyda jsem si parádně užil, po dlouhé závodní pauze jsem byl hodně natěšený a dal jsem do závodu všechno. V závěru jsem už měl docela slušné náběhy na křeče v nohou, ale horší to bylo druhý den ráno, měl jsem pěkně ztuhlé stehenní svaly. Rozcházel jsem to ještě dva dny. Letošní absence dlouhých závodů je znát, nejsem moc rozježděný, i když formu mám dobrou.

Velké poděkování si zaslouží organizátoři v čele s Liborem Hrdinou. Ustáli problémy způsobené vynucenou změnou termínu konání závodu a taky jim hodně přálo štěstí, když jim do toho v poslední chvíli nehodili vidle hygienici. V MS kraji už pár závodů letos vzalo za své. Posílám velký palec nahoru, že to letos opět ustáli bez ztráty kytičky. Současná trať je parádní a doufám, že jim nadšení po věc vydrží i nadále.

Poslední poděkování patří jako vždy členům mého oddaného doprovodného týmu ve složení Eda Pospíšil a Pavel Bonta. Předávka jim sice nevyšla podle představ, ale úplná katastrofa to nebyla. Je prostě znát, že už maratony málo jezdíme a trochu jsme z toho nasazení vypadli. Kluci moc díky!

Výsledkový servis:

Další odkazy např. na fotogalerie na stránce závodu: https://www.beskydbike.cz/

Zpět