Alpský čtyřboj 2016 - odjíždíme

21.06.2016 17:04

Když s tím nápadem Hanka na podzim loňského roku přišla, nebylo o čem uvažovat. Téměř okamžitě jsem kývnul. Akce má již i oficiální název „Alpský čtyřboj“. Na překonání trasy přes čtyři krásné alpské průsmyky (Grossglockner 2504 m.n.m., Jaufen Pass 2094 m.n.m., Stelvio 2758 m.n.m. a Furkapass 2429 m.n.m.) a tři státy v délce 650 kilometrů s převýšením přes 13000 metrů jsme si naplánovali ultramaratonský časový profil, tj. necelé dva dny. Hanka si vyjede zmíněné passy a já to pojmu jako ultra a trasu projedu non-stop celou. Tolik naše plány, jak to v reálu dopadne je otevřené.

Celá akce je pochopitelně logisticky dost náročná, takže nás bude doprovázet auto.  Role doprovodných řidičů se ujali Petr Janouš, Hančin dvorní fotograf a Michal Kaláb, osvědčený to řidič a pomocník zocelený již několika ultramaratony. Michal si navíc bere svoje kolo a chce si alespoň jeden průsmyk také vyjet. Takže je vidět, že to nebude žádná selanka a ukočírovat naše cyklistické vášně, abychom se nehledali po půlce Evropy, nebude jen tak. Hlavně se předpokládá, že já budu ukázněný a nebudu jim moc odjíždět. To snad zvládnu. :-)

Odjíždíme ve čtvrtek odpoledne. Cyklistickou část zahájíme v pátek časně z rána a doufáme, že Grimselpass potažmo Grimsel Hospiz dosáhneme do sobotního odpoledne. Přespání do neděle máme zajištěné v Interlakenu, návrat plánujeme na noc z neděle na pondělí.

Takhle si my, co máme rádi ultracyklistiku, představujeme pojem „aktivní dovolená“.

Držte nám prosím palce, ať se všichni ve zdraví a plni krásných cyklistických a cestovatelských zážitků vrátíme zpět.

Zpět