53x11 Maraton Cup 2011 - výsledky

12.09.2011 17:58

Nastávající konec závodní sezóny 2011 vybízí k bilancování. Co se za ten rok povedlo, kde jsem zrovna nezářil a naopak, kde se mě dařilo. O tom vypovídají ve sportu především čísla a cyklistika není výjimkou. Mám tady jednu z podstatných porcí a to konkrétně ze seriálu velkých silničních maratonů 53x11 Maraton Cup 2011, nad kterým drží záštitu cyklistický časopis 53x11. Řeknu vám, není to legrace objet dnes už sedm závodů, které jsou roztroušené po celém Česku a jeden dokonce na Slovensku. Navíc, udržet si od začátku května do konce srpna vysokou výkonnost, není jednoduchá záležitost. Těch pár čísel na závěr odráží velkou porci dřiny a potu, ale také jsou za nimi krásné cyklistické zážitky a setkání se stejně „postiženými“.

Soutěž je rozdělena na dvě části, z nichž každá má jiná pravidla pro přidělování bodů. V bodovací soutěži se body přidělují na základě výpočtu, který zohledňuje obtížnost závodu, dosažený čas závodníka a jeho odstup na vítěze závodu. V soutěži SuperPrestige se body přidělují první stovce závodníků na základě jejich celkového umístění. Vítěz dostává 100 bodů, druhý 99 a tak dále. Navíc se škrtají tři nejhorší výsledky.

Jak jsem si v seriálu vedl letos já? Střídavě oblačno, občas skoro jasno. Měl jsem chvíle šťastné i nešťastné. K těm méně šťastným musím přiřadit především tři defekty, které mě stáli hodně úsilí, když jsem se po nich těžce vracel zpět do závodu. První na Rampušákovi, 50 km před cílem. Zde se mě zároveň povedlo lehnout si v mokrém sjezdu z Červenovodského sedla, což byl můj první pád na maratonech a doufám, že na dlouhou dobu i poslední. Druhý defekt mě postihl na Beskyd Tour, ve stoupání na Kasárna. K dovršení smůly jsem defektil na Krušnotonu, hned v začátku závodu. Naopak v nabité konkurenci jsem vyhrál kategorii na Sudetech, na Králi Šumavy a především na Tatry Tour. V Tatrách se mě navíc podařilo zajet zatím můj nejlepší výsledek v celkovém pořadí a téměř zázračně porazit Pavola Polievku. V kategorii se mně vůbec letos dařilo. Kromě Mamut Tour, kdy jsem skončil druhý právě za Pavolem Polievkou, jsem svou kategorii vždy vyhrál.

Po sečtení bodů jsem v celkovém hodnocení bodovací soutěže skončil na skvělém třetím místě a v soutěži SuperPrestige obsadil velmi pěkné osmé místo. Jedná se o nejlepší výsledek, jaký se mě za dobu mého působení v silničních maratonech, podařilo dosáhnout. Takže z mé strany velká spokojenost. Navzdory několika technickým problémům jsem si potvrdil meziroční nárůst výkonnosti a správný směr, kterým se ubírám v organizaci fyzické přípravy a životosprávy.

Závěrem si dovolím vyslovit přání, abych se během nadcházejícího zimního a jarního tréninku dokázal připravit alespoň tak dobře jako na letošní rok. Svým soupeřům a konkurentům přeji pěkný konec tohoto roku a také, aby dokázali zvládnout náročnou přípravu na příští sezónu 2012 beze ztráty kytičky.

Zde jsou celkové výsledky 53x11 Maraton Cup 2011:

- bodovací soutěž

- soutěž SuperPrestige

- moje výsledky

Shrnutí uplynulého ročníku by nebylo kompletní, pokud bych nezmínil alespoň krátce ty, kteří se na mých výsledcích nemalou měrou podíleli. Jak správně tušíte, řeč je o členech doprovodného týmu. V dnešní nabité konkurenci se maratonec bez podpory v závodě neobejde. Všem členům mého doprovodného týmu, kteří během letošní sezóny trávili víkendy na tratích a pomáhali mě, moc a moc děkuji. Bez jejich podpory a porozumění bych se neobešel a rozhodně nebyl sto dosáhnout tak pěkných výsledků. Konkrétně moje poděkování patří těmto lidem:

 

 

 

 

 

 

Ivo Prokeš - Rampušák, Tatry Tour, Krušnoton, Král Šumavy

Simona Prokešová a Baruška - Král Šumavy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eda Pospíšil - Mamut Tour, Sudety Tour, Rampušák, Beskyd Tour

 

 

 

 

 

 

 

 

Pavel Bonta - Mamut Tour, Sudety Tour, Beskyd Tour

 

 

 

 

 

 

 

 

Irena Prokešová a Tomášek - Krušnoton

 

 

 

 

 

 

 

 

Petr Bělič - Tatry Tour

Všem ještě jednou velké díky a doufám, že se jim to letos líbilo a v příští sezóně mě nedají košem. Ať se jim jejich vlastní životní zápasy daří alespoň tak, jak se nám letos společně dařilo na maratonských tratích.

V neposlední řadě velké díky mému spolehlivému sponzorovi za zajištění doprovodného vozidla:

Zpět